Merkez ve Kırsalda ilaçlama çalışmaları hızlandı

Hava sıcaklığının artmasıyla birlikte sinek, sivrisinek ve larva popülasyonunu kontrol altına almak amacıyla belediyemiz tarafından merkez ve kırsal mahallelerde başlatılan ilaçlama çalışmaları hız kazandı.

GÜNCEL - 28-04-2025 16:49

Kış ayları boyunca larva mücadelesine yönelik ilaçlama çalışmalarına devam eden Ceylanpınar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, havaların ısınmaya birlikte uçkunla mücadelesini bir üst aşamaya taşıdı. Sivrisinek ve sineklerin üreme zamanı olan bu aylarda su birikintilerinde oluşabilecek salgın hastalıkları önlemek ve toplum sağlığını korumak amacıyla haşere ve larva mücadele çalışmalarına hız verdi.

Gece gündüz aralıksız ilaçlama

Mesul Müdür kontrolünde çalışmalarını sürdüren ekiplerimiz; Parklar, bahçeler, su birikintileri, kanalizasyon hatları ve diğer potansiyel larva üreme alanlarını özenle tarayarak ilaçlama yapıyor. Gündüz saatlerinde sırt pompalarıyla mahalle araları, çöp konteynerleri, kanalizasyon hatları, haneler, park ve bahçelerde ilaçlama yapan ekipler, akşam saatlerinde ise kırsal mahallelerde 2, ilçe merkezinde ise 4 ULV aracıyla hizmet vermeye devam ediyor.

İlaçlama çalışmaları yıl boyunca devam edecek

Günün Diğer Haberleri