Zorlu: "Milletimizin desteğini alarak bu başarıyı gerçekleştireceğiz"

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "Sandıkta karşımıza çıkan kim olursa olsun, milletimizin desteğini alarak bu başarıyı gerçekleştireceğiz." dedi.

146 kez okundu.
Zorlu:

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, partisinin genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Partisinde 15 Mart'ta başlayan milletvekili aday adaylığı başvurularının 24 Mart'ta sona erdiğini hatırlatan Zorlu, "3 bin 379 aday adaylığı başvurusu partimizce kabul edilmiştir. Başvuruların yüzde 32’si kadın yurttaşlarımızdan, yüzde 21’de 30 yaş altı yurttaşlarımızdan oluşmaktadır." dedi.

Zorlu, parti programımızda yer aldığı gibi İstanbul, Ankara, İzmir gibi 15 ilde üye tabanlı aday belirleme sürecinin başladığını kaydederek, "Bu kapsamda 1-2 Nisan tarihlerinde üyelerimiz sandık başına gidecek ve milletvekili adaylarını kendileri belirleyecek" şeklinde konuştu.

Yaklaşık 3 bin sayfalık seçim beyannamesi hazırladıklarını açıklayan Zorlu, "Türk siyasetinde bu yöntemi ilk defa biz geliştireceğiz. Yakında lansmanını da yapacağız. Seçim beyannamesi sistemimize girdiğinizde, yaşınızı, mesleğinizi, gelir grubunuzu yazarak İYİ Parti'nin size ne vadettiğini birebir görme şansı yakalayacaksınız" ifadelerini kullandı.

Bakanların milletvekili adayı gösterilmesi

Zorlu, 17 bakanın milletvekili adayı gösterilecek olmasına değinerek, Anayasa'nın 106. maddesinde yer alan "Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri, Cumhurbaşkanı yardımcısı veya bakan olarak atanırlarsa üyelikleri sona erer. Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar, Cumhurbaşkanına karşı sorumludur." diye konuştu.

Parlamenter sistemde adalet, içişleri ve ulaştırma bakanlarının seçimle birlikte istifa etmek zorunda olduklarını hatırlatan Zorlu, "Adalet mekanizması seçim döneminde topluma adaletli bir şekilde yansımalıdır. Emniyet ve güvenlik seçimin güvenliğinden sorumludur. Bu madde, siyasi partilerin adil ve tarafsız yarış ortamında olmaları için bir kaygının ürünüydü. Gelinen noktada bütün bakanlar sahaya iniyor. Bu, Millet İttifak'ının başarıya bir adım daha yaklaştığının işareti" dedi.

Erdoğan’ın adaylığına itiraz

Zorlu, Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden aday olup olamayacağına yönelik tartışmalar hakkında, "Biz İYİ Parti olarak bu konuda baştan bu yana netiz. Hiçbir şekilde hiçbir rakibimizden ne çekiniyoruz ne de korkuyoruz. Sandıkta karşımıza çıkan kim olursa olsun, milletimizin desteğini alarak bu başarıyı gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

1982 Anayasası’nın ilk halinde düzenleme ile 2007 ve 2017 yıllarındaki düzenlemelere dikkat çeken Zorlu, "Bir kimse iki defa Cumhurbaşkanı seçilemez. Yine Cumhurbaşkanlığı Seçim Kanunu’nda da ‘Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir.’ hükmü yer almıştır. Anayasa yapıcı irade, bu maddeyi değiştirmemek yönünde tercih kullanarak, bunun tartışmaya açık olmadığını ortaya koymuştur." ifadelerini kullandı.

Zorlu, "Bu sorumluluğumuzun bir gereği olarak önümüzdeki saatler içerisinde partimizin genel sekreteri Sayın Uğur Poyraz, kapsamlı itirazımızı da ortaya koyan bir dilekçe ile YSK'ya başvuracak. Sonucu elbette hepimizi bağlar. Bu sonuca ilişkin olarak da yarışa devam edeceğiz. Bu yarışın galibi de biz olacağız. Milletimizin kafasını karıştırabilecek, bu seçime meşruiyet sorunu yaratmaması adına bu başvuruyu yapıyoruz" diye ekledi.

Hibya Haber Ajansı

Zorlu: "Milletimizin desteğini alarak bu başarıyı gerçekleştireceğiz"
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi