Şanlıurfa 'da yeşil reçete operasyonu:9 gözaltı-(VİDEO)

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri tarafından eş zamanlı düzenlenen reçete operasyonunda çok sayıda şahıs gözaltına alındı.

1471 kez okundu.
Şanlıurfa 'da yeşil reçete operasyonu:9 gözaltı-(VİDEO)

 

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri birlikte yürüttüğü çalışmalar sonucunda yeşil reçeteye bağlı uyuşturucu içerikli ilaçları satarak suistimal edenleri tespit etti. Bu süreçte şüpheliler takibe alındı ve yapılan titiz çalışmalar sonucunda 11 adreste eş zamanlı arama yapıldı. Yapılan aramalarda çok sayıda yeşil reçeteli ilaç, düzenlenmiş reçeteler, kimlik fotokopileri ile birlikte dijital materyaller ve belgeler ele geçirildi. Aralarında doktor ve eczane çalışanlarının da yer aldığı 9 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Jandarma Genel Komutanlığı ve Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda yürütülen operasyonun ardından olayla ilgili soruşturma devam etmektedir. Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, yasaların kendisine verdiği görev ve sorumlulukların gereği olarak, suç ve suçluya yönelik olarak gereken bütün önlemleri en iyi şekilde almakta ve vatandaşların huzur ve güven içinde yaşaması için çalışmalarına aralıksız devam etmektedir.

Gözaltına alınan şüpheliler arasında yer alan doktor ve eczane çalışanları gibi sağlık sektöründen kişilerin uyuşturucu suçuna karışması, toplumda büyük tepki uyandırdı.

Tüm bu gelişmeler, kamuoyuna Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan basın duyurusu ile aktarıldı.

Yapılan basın duyurusu şöyle;

"Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığına bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, yeşil reçeteye bağlı uyuşturucu içerikli ilaçları satarak suistimal edenlere yönelik uzun süren süren çalışmalar sonucu tespit edilen şüpheliler takibe alınmıştır. Yürütülen titiz çalışmalar sonucu 06.06. 2023 tarihinde şüphelilere ait (11) adreste yapılan eş zamanlı aramalarda;
- Çok sayıda yeşil reçeteli ilaç, düzenlenmiş reçeteler, kimlik fotokopileri ile çok sayıda dijital materyal ve belge ele geçirilmiştir. Aralarında doktor ve eczane çalışanlarının da bulunduğu (9) şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, yasaların kendisine verdiği görev ve sorumlulukların gereği olarak, suç ve suçluya yönelik olarak gereken bütün önlemleri en iyi şekilde almakta, vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşaması için yürütülen çalışmalara aralıksız devam etmektedir.

 

 

# Şanlıurfa'da selbaskını zamazam rhajans indirimgeldi depremoldu Türkiye ölü DAKİKA | kahveraaçıldı gündem sondakika sondakikahaberler oy Urfa urfahaberleri CHP # SON DAKİKA | Şanlıurfa yaralı ekonomi fay
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Akşener, İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Dervişoğlu'nu tebrik etti
Akşener, İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Dervişoğlu'nu tebrik etti
CHP Genel Başkanı Özel, Manisa İl Başkanlığında partililerle buluştu
CHP Genel Başkanı Özel, Manisa İl Başkanlığında partililerle buluştu