Vazgeçilmez sosların basit görünen incelikli ambalaj detayları

Son zamanlarda sıkça konuşulan sos markasının ambalajındaki ayırt edici yeniliğin ardından Tasarist Yaratıcı Direktörü Musa Çelik, neden bazı soslarda özellikle cam şişelerin tercih edildiğinden, acı sosların ayrıcalığına ve bir sos ambalajının rafta nasıl fark yaratacağına kadar birçok noktaya değindi.

111 kez okundu.
Vazgeçilmez sosların basit görünen incelikli ambalaj detayları

Soslar, insanlar onlarsız yemek yiyememeye başladığından beri çeşitlerini artırıyor. Eskiden zor bulunan, özel yapım olan ve her markette ya da her restoranda olmayan soslar, şimdi herkesin evinde ve restoranında lezzeti uçurmak için hazırda bekliyor. Her zaman masada durması ve buzdolabının kapağında ilk göze çarpan ürün olmasıyla sos ambalajlarının estetik açıdan hoş görünmek zorunda olduğunu belirten Tasarist Yaratıcı Direktörü Musa Çelik, “Gizli tariflerle tutturulan soslar o benzersiz renklerini korumak, sıktıktan sonra kapağında fazlalık ve bitmeye yakın dibinde israf kalmaması için görünenin aksine çok detaylı bir tasarım istiyor. Basit ayırt edilen ancak işlevsel ve dayanıklı ambalajlar yaratmak gerekiyor.” sözleriyle sos ambalajları için incelikleri anlattı.

Bir görsel bin kelimeye bedeldir

Acı sosların, diğer sos çeşitlerine kıyasla önemli bir farklılığı bulunuyor. Etiketlerinin genellikle çılgın, komik, ürkütücü ve dikkat çekici görsellerle donatıldığını belirten Tasarist Yaratıcı Direktörü Musa Çelik, “Dünyanın en acı sever insanı bile gerçekten acı bir sostan biraz fazla yediğinde kızarır ve zorlanır. Yalnızca “acı” ve “baharatlı” kelimelerinin acı sever birine yetmeyeceği gerçeğiyle birlikte sosun acı derecesini anlatmak ve bolca görselden faydalanmak gerekiyor. Üstelik diğer ketçap, mayonez, barbekü gibi sosların yanında acı sos ambalajlarının neredeyse tamamı cam malzemeden yapılır ve küçük olur. Küçüklük elbette daha az kullanıldığı ve içeriğin zenginliğinden kaynaklanıyor ancak cam olmasının ardında yatan sebep, yoğun baharat çeşnisini ve elbette tazeliğini korumak.” açıklamalarıyla acı sosların farklarını anlattı.

Şeffaflık tüketiciye güven veriyor

Sos ambalajı tasarlamak söz konusu olduğunda camın, güvenlik nedeniyle önemli ve sıkça tercih edilen bir malzeme olduğu görülüyor. Plastik ambalajlara kıyasla da olumsuz bir kimyasal reaksiyona neden olma riski çok daha az olduğu için ürünün asıl aromasını korumayı sağlıyor. Aynı zamanda kapak tasarımlarıyla da genellikle plastiklere nazaran camların daha tasarruflu seçimler olduğunu belirten Musa Çelik, ürünün kalitesini ve lezzetini korumanın, az geçirgenliği ile raf ömrünü uzatmanın ve tüketicilerin ürün bittikten sonra farklı amaçlarla kullanmaya devam edebilmesinin önemli etkenler olduğunu aktarıyor. Tüm ürünü sıyırabilme, dökerken kapağı kirletmeme gibi detaylara da dikkat edilmesi gerekiyor. Çelik, “Doğrudan ürünü görmek, üstelik de şık bir ambalajdaysa tüketici için her zaman tercih sebebi. Etiketlerde ve ambalajda şeffaflık istiyorlar. Dolayısıyla cam ambalaj tasarlamak, kapak detayında tasarımcılara ne kadar zorluk yaratsa da sos sektörü için fark yaratıyor.” sözlerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

Vazgeçilmez sosların basit görünen incelikli ambalaj detayları
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
CHP Genel Başkanı Özel, Manisa İl Başkanlığında partililerle buluştu
CHP Genel Başkanı Özel, Manisa İl Başkanlığında partililerle buluştu
Enver Yıldırım'dan Paris 2024 kotası
Enver Yıldırım'dan Paris 2024 kotası