Başkan Soyer: "İzmir dünya sinema sektörünün tercih ettiği bir yer haline gelecek"

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 16-22 Haziran tarihlerinde üçüncüsü düzenlenen İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali tüm coşkusuyla sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Festival kapsamında Kristal Flamingoların farklı dallarda sahiplerini bulacağı ulusal ve uluslararası yarışma ödülleri öncesinde değerlendirme yaptı.

110 kez okundu.
Başkan Soyer:

Festival Direktörü ve yönetmen Vecdi Sayar, ulusal yarışma jüri üyesi Zuhal Olcay, uluslararası yarışma jüri üyesi Pelin Batu ile festivali izleyen sinema yazarlarıyla buluşan Başkan Soyer 3. İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali’nin heyecanını ve gururunu yaşadıklarını dile getirdi. Başkan Tunç Soyer, “İzmir’de böyle bir festival olmamasının eksikliğini yaşıyorduk. Sektörü rahatlatacak, ferahlatabilecek bir şey aradık. Sinema Ofisimizi kurduk. Sinema Ofisi çalışırken bir yandan da bu organizasyon bu sektöre çok önemli katkı koyacaktı ve festivali hayata geçirdik. Heyecanımız da gururumuz da çok büyük. Hem burada bulunan sanatçılara hem de bu işe emek veren tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. İzmir için çok daha aydınlık bir gelecek için çalışmalarımızı yürüteceğiz” dedi.

İzmir’i dünya sinema sektörünün tercih ettiği bir yer haline getirmek istiyoruz

Başkan Tunç Soyer, “Bu işin sınırı yok. Gücümüz ne kadar yetiyorsa ne kadar filmi İzmirlilerle buluşturabilirsek bunu yapmaya çalışacağız. Biz İzmir’i dünya sinema sektörünün tercih ettiği bir yer haline getirmek istiyoruz. Dünyanın isteyeceği, onların tercih edeceği bir festival yapmak istiyoruz. Bu malzeme var İzmir’de. İklimiyle, doğasıyla, insanıyla İzmir, dünyanın en iyi sinema şehirlerinden biri olabilir. Hatta sektörün en çok üretim yaptığı şehirlerden olabilir.  Bunu yapacak en iyi şehir İzmir. Gerçekten Türkiye’nin kasvetli ikliminde tam da bu koşullar altında bu festival herkese ilaç gibi geliyor” şeklinde konuştu

Hibya Haber Ajansı

Başkan Soyer: "İzmir dünya sinema sektörünün tercih ettiği bir yer haline gelecek"
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Lahbib: Demokrasi ve hukukun üstünlüğü asla garanti altına alınmaz ve dikkat gerektirir
Lahbib: Demokrasi ve hukukun üstünlüğü asla garanti altına alınmaz ve dikkat gerektirir
IDF: Mısır sınırında birkaç şüpheli tespit edildi ve ateş açıldı
IDF: Mısır sınırında birkaç şüpheli tespit edildi ve ateş açıldı