Çin, yeni enerjili araçlara 72,3 milyar dolarlık vergi muafiyeti getirdi

Çin, yeni enerji araçları (NEV) endüstrisinin yüksek kaliteli gelişimini teşvik eden en son önlemlerin ayrıntılarını açıkladı.

82 kez okundu.
Çin, yeni enerjili araçlara 72,3 milyar dolarlık vergi muafiyeti getirdi

Çin, yeni enerji araçları (NEV) endüstrisinin yüksek kaliteli gelişimini teşvik eden en son önlemlerin ayrıntılarını açıkladı. Yetkililer, önümüzdeki dört yıl içinde NEV’lerin satışını artırmaya yardımcı olacak satın alma vergisi indirimlerine ilişkin bir politika paketini duyurdu.

Maliye Bakan Yardımcısı Xu Hongcai, 2024 ve 2025’te satın alınan NEV’lerin araç başına 30 bin yuana kadar satın alma vergisinden muaf tutulacağını ve 2026 ve 2027’de satın alınanların satın alma vergisinden yarı yarıya muaf tutulacağını söyledi. Xu, teşviklerden kaynaklanan toplam vergi indirimlerinin yaklaşık 520 milyar yuan (72.3 milyar dolar) tutarında olmasının beklendiğini söyledi.

Xu, vergi teşviklerinin NEV endüstrisinin yüksek kaliteli gelişimini daha iyi destekleyebileceğini, vergi politikalarının doğru ve etkili olması gerektiğini ve sadece “miktarı” artırmaya değil, aynı zamanda “kaliteyi” iyileştirmeye de odaklanılacağını söyledi.

Xu’ya göre, vergi indirimi ve muafiyet politikaları, yüksek kaliteli lüks arabaların bu vergi teşvik kaynaklarından çok fazla yararlanmasını önlerken, toplu tüketimi desteklemeyi ve teşvik etmeyi amaçlıyor.

Çin Binek Araç Birliği’nden alınan toptan satış verileri, mayıs ayında NEV’lerin toptan satışının yıllık yüzde 59,4 ve aylık yüzde 11,5 artışla 673 bin adet olduğunu gösteriyor. 2023’ün başından bu yana, NEV’lerin kümülatif satış hacmi ise geçen yıla göre yüzde 46,5 artışla 2,778 milyon adede ulaştı.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı

Çin yeni enerjili araçlara 72 3 milyar dolarlık vergi muafiyeti getirdi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Afyonkarahisar ve Eskişehir çevreleri için yağış uyarısı
Afyonkarahisar ve Eskişehir çevreleri için yağış uyarısı
CHP Genel Başkanı Özel, Uluslararası Mesir Macunu Festivali'ne katıldı
CHP Genel Başkanı Özel, Uluslararası Mesir Macunu Festivali'ne katıldı