Boğaziçi Üniversitesi, QS’in listesinde 200 sıra yükseldi

​​​​​​​Quacquarelli Symonds’in hazırladığı “Dünya Üniversiteler Sıralaması 2024”te Boğaziçi Üniversitesi, geçen seneki performansını yaklaşık 200 sıra geliştirerek 514’üncü oldu.

217 kez okundu.
Boğaziçi Üniversitesi,  QS’in listesinde 200 sıra  yükseldi

Boğaziçi Üniversitesi, “mezun istihdamı” sıralamasında ise yaklaşık 3 bin üniversitesi arasında 121’inci sırada yer aldı.

Dünyanın en saygın yüksek öğretim derecelendirme kuruluşlarından olan Londra merkezli Quacquarelli Symonds (QS), “Dünya Üniversiteler Sıralaması 2024”ü yayımladı.

104 ülkeden yaklaşık 3 bin yükseköğretim kurumunun değerlendirildiği listede Boğaziçi Üniversitesi, dünya sıralamasında 701-750 sıra bandından  514’üncü sıraya yükseldi. Boğaziçi Üniversitesi böylelikle son beş yıl içindeki en iyi performansını ortaya koydu.

QS üniversiteler sıralaması, “akademisyen başına düşen atıf”, “akademisyen/öğrenci oranı”, “uluslararası araştırma ağlarındaki görünüm”, “uluslararası öğrenci oranı”, “uluslararası akademisyen oranı”, “mezun istihdamı”, “sürdürülebilirlik alanındaki faaliyetler”, “işverenlere göre saygınlık” ve “akademisyenlere göre saygınlık”tan oluşan 9 kriterin farklı oranlarda dikkate alınmasıyla oluşturuluyor.

Boğaziçi Üniversitesi bu kriterler arasında en iyi dereceyi 121’inci sırayla bu yıl ilk kez değerlendirilen “mezun istihdamı”nda yakalarken, “işverenlere göre saygınlık”ta 62 sıra yükselerek 138’inci; “akademisyenlere göre saygınlık” kriterinde ise 20 sıra ilerleyerek 378’inci oldu.

“2019’dan bu yana en yüksek sıralamayı elde ettik”

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, bu yıl yükselen performansa dikkat çekerek QS Dünya Üniversiteleri Sıralaması 2024 ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“Dünyanın saygın sıralamaları arasında gösterilen QS Dünya Üniversiteler Sıralaması’nda Boğaziçi Üniversitesi olarak, 2019’dan bu yana en yüksek sıralamayı elde ettik. Bu sene dünyada 514. sıraya yükselerek, ilk yüzde 35’lik dilimde yer aldık. Ancak Boğaziçi Üniversitesi olarak bunu yeterli bulmuyoruz. Türkiye’nin lider üniversitesi olarak ilk 200, hatta ilk 100’ü hedeflememiz gerekir. Ancak sadece üniversite sıralamalarında daha yüksek sıralar elde etmeyi kastetmiyorum. Başta ülkemize, ardından dünyaya daha fazla katma değer sunmak, Ar-Ge, istihdam ve sürdürülebilirlik gibi tüm alanlarda en iyisini ortaya koymak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Hibya Haber Ajansı

Boğaziçi Üniversitesi QS’in listesinde 200 sıra yükseldi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Zafer Partili Bayır, hükümeti olası Filistin göçü konusunda uyardı
Zafer Partili Bayır, hükümeti olası Filistin göçü konusunda uyardı
AKUT gönüllülerine
AKUT gönüllülerine "navigasyon eğitimi" verildi