Ericsson, yeni kısıtlı kapasiteli RAN yazılımını tanıttı

Ericsson, yeni kısıtlı kapasiteli Radyo Erişim Şebekesi (RAN) yazılımını tanıttı. Yazılımın akıllı saatler, diğer giyilebilir teknolojiler ve endüstriyel sensörler gibi yeni veya mevcut kullanım senaryolarını daha basit hale getirerek cihazların pil ömrünü uzatması ve yeni 5G kullanım olanaklarının önünü açması amaçlanıyor.

95 kez okundu.
Ericsson, yeni kısıtlı kapasiteli RAN yazılımını tanıttı

Ericsson RedCap kısıtlı kapasite çözümünün Ericsson tarafından başka bir donanıma gerek olmadan desteklenen Bağımsız 5G (5G SA) şebekelerine ek bir yazılım olarak Kasım 2023’te piyasaya sunulması planlanıyor. RedCap, 5G şebekelerine bağlanabilen yeni cihaz türleri için ekosistemi güçlendirecek. Yeni kapasitelerle donatılmış ve genişletilmiş Yeni Radyo (NR) cihaz ekosistemi, 5G kullanımını daha da artıracak. Ericsson RedCap, cihazların enerji tüketimini optimize etmek için daha basit prosedürleri destekleyecek ve şu anda sadece LTE cihazlarla kullanılabilen giyilebilir teknolojilerin kullanımına da olanak sağlayacak.

Ericsson’un Şebeke Çözümleri Yöneticisi  David Hammarwall, konu ile ilgili şunları söyledi: ‘’Ericsson RedCap, 5G'nin tüm kapasitesine ihtiyaç duymayan cihazlar için yeni olanaklar yaratacak. RedCap yazılımı, tüketicilere yönelik geliştirilen giyilebilir teknolojilerden endüstriyel amaçlı sensörlere kadar birçok alanda, 5G bağlantısını maliyet ve enerji açısından verimli bir şekilde kullanma imkanı sağlayarak iyileştirecek.’’

Yeni 5G radyo erişim ağı (RAN) yazılım çözümü sayesinde iletişim hizmet sağlayıcıları, frekans bölmeli dupleks (FDD) ve zaman bölmeli dupleks (TDD) spektrumlarında çeşitli tüketici ve kurumsal kullanım senaryoları için daha fazla bağlantı seçeneği sunabilir ve endüstriyel ortamlarda bağlantı imkanı sağlayabilir hale gelecek.Ericsson RedCap, giriş segmentindeki  giyilebilir arttırılmış gerçeklik (AR) teknolojileri, güvenlik kamerası ekipmanları, endüstriyel sensörler ve akıllı şebekeler gibi daha az karmaşık cihazları destekleyecek. Yeni çözüm, mevcut LTE'nin giriş  kategorilerine göre daha fazla enerji tasarrufu sağlayarak, giyilebilir teknoloji OEM (orijinal ekipman üreticisi) endüstrisinin dikkatini çekti. 

Konuyla ilgili yorumda bulunan Verizon Teknoloji Planlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Bill Stone, şu ifadeleri kullandı:

“5G, temelinde, yüksek düzeyde kişiselleştirme olanakları sunan bir hizmet. Ericsson’un Yeni Radyo (NR) RedCapçözümünün evrimi, bizim 5G şebekemiz kapsamında kullanımda olan gelişmiş teknolojilerle birleştirildiğinde birçok farklı cihazda kişiselleştirilebilirliği mümkün kılacak. Bu sayede şebeke kaynaklarımızı verimli bir şekilde tahsis etmemizi sağlarken, bize aynı zamanda müşterilerimize en iyi hizmeti sunma imkanını tanıyacak. Bu teknolojik ilerlemenin 5G ekosisteminin gelişimine nasıl katkı sağlayacağını görmek için sabırsızlanıyoruz.” 

Ericsson birçok farklı 5G cihazını pazara taşımak için önde gelen çip seti tedarikçileri ile iş birliği yapıyor. MediaTek Kablosuz İletişim Sistemleri & Ortaklıklar Genel Müdürü HC Hwang konuyla ilgili şunları söyledi:

“MediaTek’in şu anda geliştirmekte olduğu 5G RedCap’i destekleyen çözümleri şüphesiz Ericsson’un altyapısının hazır oluşundan faydalanacak. Böylece bu çözümler, operatörlerin, tüketicilerin ve şirketlerin inovatif 5G ürün ve hizmetlerinden hızlıca yararlanmasını sağlayacak.’’

5G ekosistemini genişleten NR RedCap: daha fazla bağlantı, daha az karmaşıklık

NR RedCap, 5G şebekelerinde daha fazla bağlantı kurulmasını sağlayarak 5G ekosisteminin genişlemesine katkı sağlayacak bir cihaz kategorisi olarak öne çıkıyor.Bunu da, 5G ortamlarında kullanılan Düşük Güçlü Geniş Alan (LPWA) ve Ultra-güvenlikli Düşük Gecikmeli Telekomünikasyon (URLLC) arasındaki kapasite ve karmaşıklık farkını kapatarak yapıyor ve ortalama kullanım senaryoları için optimize edilmiş bir tasarım ile ortaya çıkarıyor. 

RedCap çözümünün, giyilebilir teknolojiler ve endüstriyel sensörler gibi cihazlara düşük maliyetli entegrasyon sunmak adına cihaz platformlarının karmaşıklığını, boyutunu ve kapasitelerini etkili bir şekilde azaltacağı öngörülüyor. İlk olarak 3GPP Sürüm 17’de tanıtılan bir konseptin parçası olan RedCap, mevcut 5G teknolojisinin yüksek performans kapasitesine her zaman ihtiyaç duymayan çeşitli kullanım olanaklarını daha az maliyetli bir şekilde desteklemek için gereken verim, pil ömrü, karmaşıklık ve cihaz yoğunluğu özelliklerini bir arada sunuyor. 

Hibya Haber Ajansı

Ericsson  yeni kısıtlı kapasiteli RAN yazılımını tanıttı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Cumhurbaşkanı Erdoğan, uğradığı bir akaryakıt istasyonunda vatandaşlarla sohbet etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, uğradığı bir akaryakıt istasyonunda vatandaşlarla sohbet etti
Özel, Türk Veteriner Hekimleri Birliği Başkanı Arslan ile görüştü
Özel, Türk Veteriner Hekimleri Birliği Başkanı Arslan ile görüştü