Makroekonomik veriler ön planda

Makroekonomik verilerin yoğun olduğu günde özellikle enflasyon göstergeleri öne çıkıyor. Bu kapsamda öncelikle İngiltere’de Haziran ayı TÜFE rakamını takip edeceğiz. 

105 kez okundu.
Makroekonomik veriler ön planda

Makroekonomik verilerin yoğun olduğu günde özellikle enflasyon göstergeleri öne çıkıyor. Bu kapsamda öncelikle İngiltere’de Haziran ayı TÜFE rakamını takip edeceğiz. Ortalama piyasa beklentisi TÜFE’nin yıllık bazda %8,7’den %8,2’ye gerileyeceği yönünde. Ancak son dönemlerde ülkede enflasyonun genellikle piyasa beklentisinin üzerinde değerler aldığını görüyorduk. Dolayısıyla verinin beklentilerden sapma derecesi faiz artırımı patikasına yönelik tahminlerin biraz daha netleşmesini sağlayabilir. Euro Bölgesi’nde ise enflasyon verilerinin son revizyonu açıklanacak. Yıllık TÜFE artışının %6,1’den %5,5’e revize edileceği öngörülüyor. Beklentilerden daha düşük bir rakam ortaya çıkmadıkça verinin ECB’den faiz artırımı beklentisini anlamlı şekilde değiştirmesi kolay olmayacaktır. Haziran ayı konut başlangıçları ve inşaat izinleri rakamlarının takip edileceği ABD’de Goldman Sachs, IBM, Tesla ve Netflix ikinci çeyrek bilançolarını açıklayacak. Yurt içinde ise piyasalar TCMB’nin yarınki PPK toplantısında alacağı kararları beklemeye devam ederken Körfez ülkelerini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün temaslarının son durağı olan Birleşik Arap Emirlikleri’ne geçecek.

 

TL: Temmuz ayında enflasyonun yüksek gelebileceğine ilişkin endişelerin yanında TCMB’nin yarınki toplantısında politika faizini artırsa bile bu artırımın faizi %20’nin altında tutmaya devam edebileceğine yönelik görüşler TL üzerindeki baskının giderek kendini daha fazla göstermesine neden oluyor. Buna paralel olarak USD/TL kurunun dün 27 sınırına yaklaştığını gördük. TL’deki zayıflığa karşın 450 baz puanın altında seyreden Türkiye’nin 5 yıl vadeli CDS priminde ise anlamlı bir farklılık göze çarpmıyor.

 

Borsa İstanbul: Haziran ayının son haftasından bu yana güçlü bir performans sergileyen BIST-100 endeksi dün ise oldukça zayıf bir tablo çizdi. Bunda TCMB’nin yarınki toplantısında beklentilerden daha küçük ölçekli bir adım atabileceğine yönelik tahminlerin önemli rol oynadığını söyleyebiliriz. Yaşanan geri çekilme şimdilik büyük resimde ciddi bir bozulma yaratmamış olsa da baskının devam etmesi son dönemde yakalanan momentumu tersine çevirme riski taşıyor. Dolayısıyla kısa vadede dün üzerinde kalamadığımız 6660 seviyesinin aşılıp aşılamayacağının önemli olduğunu düşünüyoruz. 6400’ün altındaki bölgeyi riskli bulurken 6300’ü ise ilk destek olarak izliyoruz. 

 

BIST-30 EN YAKIN VADELİ VİOP KONTRATI

 

Günü 7200.5 puanda kapatan BIST-30 kontratlarında 7151, 7093, 7043 ve 6985 destek olarak izlenebilir. 7251, 7309, 7359 ve 7417 ise direnç noktalarını oluşturuyor.

 

USD/TL EN YAKIN VADELİ VİOP KONTRATI

 

Günü 27.2009 seviyesinde kapatan USD/TL vadeli işlem kontratlarında 27.0105, 26.793, 26.6025 ve 26.385 destek olarak izlenebilir. 27.3915, 27.609, 27.7995 ve 28.017 ise direnç noktalarını oluşturuyor.

 

Kaynak ÜnlüCo

Hibya Haber Ajansı

Makroekonomik veriler ön planda
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Blinken: Gazetecilere ve bağımsız medyaya desteğimiz sarsılmaz
Blinken: Gazetecilere ve bağımsız medyaya desteğimiz sarsılmaz
HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası Dörtlü Final'i öncesinde toplantı düzenlendi
HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası Dörtlü Final'i öncesinde toplantı düzenlendi