İranlı kadın yönetmen Khosrovani, sinemaseverlerle buluşacak

Kadın sinemacılara daha fazla alan açmayı hedefleyen Boşluğa Dikkat projesinin açık hava film gösterimlerinde 19 Ağustos’ta Bir Ailenin Röntgeni izlenebilecek. Film sonrasında İranlı yönetmen Firouzeh Khosrovani ilk kez Türkiyeli sinemaseverlerle buluşacak

83 kez okundu.
İranlı kadın yönetmen Khosrovani, sinemaseverlerle buluşacak

İstanbul Modern Sinema’nın Türk Tuborg’un katkılarıyla hazırladığı ve ustalık sınıfı, söyleşiler, atölye çalışmaları gibi birçok etkinliğe yer verecek yeni uluslararası projesi Boşluğa Dikkat’in ilk programı, 18-25 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek beş filmlik açık hava gösterimi. İran’dan Şili’ye kadın yönetmenlerin kişisel ve toplumsal tarihlerin kesiştiği filmlerinden oluşan program, konukların katılımıyla gerçekleşecek.  

Amsterdam Uluslararası Belgesel Film Festivali’nde ödül kazanan Bir Ailenin Röntgeni’nin yönetmeni Firouzeh Khosrovani, Türkiye’deki izleyicilerle ilk kez bir araya gelecek ve İran’daki kadın dayanışmasından haberler getirecek.

Bir Ailenin Röntgeni, 2020

Batı’da okumuş seküler bir baba ve dindar bir annenin kızı olan Khosrovani, Amsterdam Uluslararası Belgesel Film Festivali’nde ödül kazanan bu filminde aile hikayesini anlatıyor. Aynı çatı altında nasıl bir arada yaşadıklarını, ebeveynleri arasındaki mektuplar, aile arşivinden fotoğraflar ve videolar ile gözler önüne seriyor. Devrim öncesinden bugüne modern İran tarihindeki temel çatışmalar üzerine düşündüren bu belgesel, batı medyasının insanlık dışı gösterdiği siyasi bir duruma dair son derece içten ve insani bir görüş sunuyor.

Film gösterimi 19 Ağustos Cumartesi saat 21.00, söyleşi ise 22.30’da gerçekleştirilecek.

Hibya Haber Ajansı

İranlı kadın yönetmen Khosrovani sinemaseverlerle buluşacak
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Shenzhou-17 mürettebatı, dünyaya döndü
Shenzhou-17 mürettebatı, dünyaya döndü
IDF: Savaş uçakları, Lübnan'ın güneyindeki Hizbullah terör örgütüne ait hedefleri vurdu
IDF: Savaş uçakları, Lübnan'ın güneyindeki Hizbullah terör örgütüne ait hedefleri vurdu