Malatya içme suyu ana isale hattı yenileniyor

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın girişimleri sonucunda Malatya’ya içme suyu sağlayan Gündüzbey Kaptaj tesisi yeni ana isale hattı 1. etap yapım çalışmaları başladı.

82 kez okundu.
Malatya içme suyu ana isale hattı yenileniyor

Malatya içme suyu ana isale hattı 1. kısım yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “DSİ Genel Müdürlüğü ile yapmış olduğu görüşmeler sonucunda Malatya’nın gelecek yüz yılını inşa edeceğimiz bu projemize başladık” dedi.

Başkan Gürkan, Yeşilyurt İlçesi Konak Mahallesi sınırları içerisinde yapılacak olan 20 bin tonluk ana dağıtım deposuna kadar yapılacak olan 8 bin 500 metrelik içme suyu ana isale hattı çalışmalarını yerinde inceledi.

Çalışmanın aşaması hakkında bilgiler veren yüklenici firma Şantiye Şefi Engin Güler,  “Pınarbaşı kaptajından aldığımız suyu, Konak’ ta inşa edeceğimiz su deposuna aktarmak için isale hattı çalışmalarına başladık. Herkese hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Çalışmalar hakkında bilgiler veren Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Mehmet Mert, Konak Mahallesi sınırları içine yapılacak olan 20 bin tonluk içme suyu deposuna kadar olan 1. etap çalışmalarının başladığını belirterek, hattın bin 600’lük Düktil çelik boruların kullanılarak yapılacağını kaydetti.

Başkan Gürkan’ın yoğun çalışmaları ve girişimleri neticesinde bu yatırımın Malatya’ya geldiğini söyleyen Mert,  iş bitiminde yatırım maliyetinin 1.5 milyar TL olacağını belirtti.

Mert, “Malatyamızın yeni bir dönüm noktası için çalışmalarımıza başladık.  Buradaki eski çelik hatlarımız miadını doldurmuştu. Kullanım ömrünü tamamlamış olan bu hatta depremlerde birlikte birkaç yerde patlamalar yaşandı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’ın DSİ Genel Müdürlüğü ile yapmış olduğu görüşmeler sonucunda Malatya’nın gelecek yüz yılını inşa edeceğimiz bu projemize başladık.  Yaklaşık 40 kilometrelik bu isale hattı ile eskimiş isale hattını baştan yenileyeceğiz.  Bu projemiz ile aynı zamanda bölgedeki kayıp kaçak oranında en aza indireceğiz.” şeklinde konuştu.

“Gelecek yüzyıla da hizmet edecek”

Gündüzbey Kaptaj Tesisi ana isale hattının 1980’li yıllarda yapıldığını hatırlatan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, mevcut hattın kullanım ömrünü tamamladığını söyledi.

Yenilenecek olan hat ile birlikte fiziki kayıp-kaçak suların önüne geçileceğinin altını çizen Başkan Gürkan, şunları kaydetti:

“Yer teslimi yapılan ana isale hattının değişmesiyle ilgili yapılan çalışmaları yerinde incelemek için buradayız. Mevcut ana isale hattı 1980’lerde yapılmış çok eski bir hat olup kullanım ömrünü tamamlamıştı.  Su kayıp kaçakları fazla olan bu hatta depremle beraber arızalar da artmıştı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Strateji Başkanımız, Tarım ve Orman Bakanımız ve DSİ Genel Müdürümüz ile yapmış olduğumuz görüşmelerde burada yaklaşık 1 buçuk - 2 milyar lira civarında bir yatırım planlandı.  Bu planlanan yatırımın yaklaşık 300 milyonluk kısmı ihale edildi. Buradan da Malatyamıza su temini sağlanacak inşallah. Yenilediğimiz ana isale hattımız ile su kayıp kaçaklarını önleyerek, Malatyamızın gelecek yüzyılına hizmet edecek bir çalışmasını gerçekleştiriyoruz.”

Hibya Haber Ajansı

Malatya içme suyu ana isale hattı yenileniyor
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Shenzhou-17 mürettebatı, dünyaya döndü
Shenzhou-17 mürettebatı, dünyaya döndü
IDF: Savaş uçakları, Lübnan'ın güneyindeki Hizbullah terör örgütüne ait hedefleri vurdu
IDF: Savaş uçakları, Lübnan'ın güneyindeki Hizbullah terör örgütüne ait hedefleri vurdu