Gülen: “Ortak akılla yönetilen bir kültür ile sigorta sektörünün itibarını artıracağız''

Türkiye Sigorta Birliği Başkan Adayı Uğur Gülen, 14 Eylül’de gerçekleşecek Seçimli Olağanüstü Genel Kurul öncesinde açıklamalarda bulundu. Sigorta sektörünün hak ettiği büyüklük ve itibara kavuşması için, Kamu-Özel Sektör-Sivil Toplum Kuruluşları ve global piyasalar ile son derece yakın, uyumlu, planlı ve iş birliği içinde çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Gülen, sektörün çözüm bekleyen konuları için hızla harekete geçeceğinin de altını çizdi.

95 kez okundu.
Gülen: “Ortak akılla yönetilen bir kültür ile sigorta sektörünün itibarını artıracağız''

Sigorta sektörü 14 Eylül’de gerçekleşecek Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu’na hazırlanıyor. 2022 yılında yapılan seçimlerle birlikte halihazırda Aksigorta Genel Müdürü, TSB Hayat Dışı Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Uğur Gülen, TSB Başkanlığı için adaylığını koydu. Gerçekleşecek olan Genel Kurul öncesinde açıklamalarda bulunan Gülen, sektörün çözüm bekleyen konuları için hızla harekete geçileceğini söyledi.

Türkiye Sigorta Birliği’nde Başkan olarak çok değerli çalışmalara imza atan Atilla Benli’nin istifası neticesinde Birlik Başkanlığına talip olmasının nedenini, sektörle birlikte dirsek dirseğe hep beraber gösterilen çabaların, kesintisiz bir şekilde devamını sağlamak olarak açıklayan Uğur Gülen, sektörün hak ettiği büyüklüğe ve itibara ulaşması için, Kamu-Özel Sektör-Sivil Toplum Kuruluşları ve global piyasalar ile son derece yakın, uyumlu, planlı ve iş birliği içinde çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Trafik sigortaları ve reasürans kapasitesi sorunlarına hızla çözüm

Sektörde gerek Hayat Dışı gerekse Hayat ve Emeklilik şirketlerinin çözüm bekleyen kısa, orta ve uzun vadede birçok konusu olduğunu belirten Uğur Gülen, şu açıklamalarda bulundu:

“Uzun yıllardır hayat-dışı sektörün en sıkıntılı ürünlerinden olan Trafik sigortalarındaki sorunların çözülmesi, deprem ve sonrasında yaşanan reasürans kapasitesi konuları, deprem sonrasında tüm ekosistemde yaşadığımız noksanlıklar, özellikle hayat-dışı sektörün yetersiz hale gelen sermayesi, yeni bir finansal raporlama sistemi olan IFRS17’ye geçiş ve bununla birlikte sermaye yeterliliklerinin hesaplama yöntemi, BES sistemindeki çok sayıda mevzuat değişikliği sonucundaki karmaşıklığının basitleştirilmesi ve tamamlayıcı BES sisteminin kurulması, özel sağlık sigortalarının geliştirilmesi konularının yanı sıra daha çok sayıda konu sigorta sektörünün gündemindedir. TSB ve komiteleri, yukarıdaki konularla ilgili olarak SEDDK’nın (Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu) da öncülüğü, yönlendirmesi ve desteği ile çözüm planlarını hazırlamıştır. Başkanlığım döneminde de özellikle acil ve önemli konulara yoğunlaşırken, bundan sonraki dönemlerde kriz konuları oluşmaması için önemli konulara da odaklanacağım.’’

 

Hibya Haber Ajansı

Gülen: “Ortak akılla yönetilen bir kültür ile sigorta sektörünün itibarını artıracağız''
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Lahbib: Demokrasi ve hukukun üstünlüğü asla garanti altına alınmaz ve dikkat gerektirir
Lahbib: Demokrasi ve hukukun üstünlüğü asla garanti altına alınmaz ve dikkat gerektirir
IDF: Mısır sınırında birkaç şüpheli tespit edildi ve ateş açıldı
IDF: Mısır sınırında birkaç şüpheli tespit edildi ve ateş açıldı