Vali Gül:"Okul meclislerimiz ile çocuk ve gençlerimizi karar mekanizmasına dahil edeceğiz”

İstanbul Valisi Davut Gül, Beşiktaş Murat Beyaz İlkokulu’nda 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni’ne katıldı. Vali Gül, ilk ders zilini çalarak öğrencilerin okul heyecanına ortak oldu.

101 kez okundu.
Vali Gül:

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Murat Beyaz İlkokulu’ndaki programa; Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Yelkenci, Beşiktaş Kaymakam Vekili Sarıyer Kaymakamı Ömer Kalaylı, İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan programda öğrenciler tarafından şiir, koro dinletisi ve halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi.

Programda; Vali Gül, Bakan Yardımcısı Yelkenci ile İl Milli Eğitim Müdürü Yentür konuşmalarını gerçekleştirdi.

“Okul meclislerimiz ile çocuk ve gençlerimizi karar mekanizmasına dahil edeceğiz”

Vali Gül, “Öncelikle eğitim öğretim döneminin kazasız ve belasız geçmesini, hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Öğrencilerimiz önceki eğitim öğretim dönemlerinde pandemi gibi olumsuz koşullardan etkilendiler. Çocuklarımıza bu sene daha iyi şartlarda daha iyi bir eğitim vermeye gayret edeceğiz. Yaz tatilinde öğretmenlerimizin ve ilgili kuruluşların destekleri ile okullarımızın fiziki şartlarını iyileştirdik. Asayiş açısından okul polis uygulaması devam edecek. Bütün kurumlarımız yeni eğitim öğretim yılı için tüm tedbirlerini aldılar. İstanbul’umuzda Milli Eğitim Bakanlığımızın temel politikalarını 4 projemiz ile taçlandıracağız. İlk olarak bütün okullarımızda okul spor kulüpleri kurulacağız ve yetenek taramaları ile çocuklarımıza öğrenci lisansı çıkaracağız. Her bir çocuğumuz, 4-6 yaş gibi okul öncesinden başlayarak spor yapacak. Önceki dönemlerde kütüphanelerdeki kitap sayılarımız artırılmıştı. İkinci olarak çocuklarımızın kitap okuma alışkanlığının daha da artması için çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Üçüncü olarak her çocuğumuzun enstrüman çalmasını istiyoruz. Okullarımızdaki eksik ekipmanları temin edeceğiz ve tamamlayacağız. Son olarak okul meclislerimizi kuracağız. Meclislerimiz ile çocuk ve gençlerimizin karar süreçlerine katılmalarını sınıflardan başlayarak il ölçeğine kadar sağlayacağız. Yeni eğitim öğretim döneminin hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Vali Gül’ün ilk ders zilini çalması ile ilimizde 6 bin 862 okulda, 2 milyon 922 bin 096 öğrenci ve 181 bin 831 öğretmen ders başı yaptı.

Sınıfları gezen Vali Gül, öğrencilere hediye takdim ederek heyecanlarına ortak oldu. Program, Vali Gül ve beraberindekilerin öğretmenler odasında okul müdürleri ve öğretmenler ile sohbet etmeleri ile sona erdi.

“Çocuğumuzu özel okuldan alarak bu okula naklettirdik”

İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından yıkılıp 4 sene içerisinde yeniden yapılarak 2023-2024 eğitim öğretim yılında açılışı gerçekleştirilen okula dair yapılan röportajda bir veli, “Özel okuldan, devlet okuluna transfer olduk. Kıyasladığımızda burası her anlamda çok hoşumuza gitti. Öğretmenler, okulun düzeni ve yapılan hazırlıklar herkese neyin ne olduğunu gösteriyor. Çok heyecanlıyız.” derken, başka bir veli ise “Okul, 4 yıldır yapım aşamasındaydı. Biz geçen sene misafir bir okulda başlamıştık. Okulumuz çok güzel, bir özel okul niteliğinde çok şık, her anlamda yeterli bir okul oldu.” ifadelerini kullandı. Bir başka veli ise “Depremden sonra yeni yapılan güzel bir okul. Veli olarak böyle bir okulda okuduğumuz için çok şanslıyız.” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı

Vali Gül:"Okul meclislerimiz ile çocuk ve gençlerimizi karar mekanizmasına dahil edeceğiz”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
TÜİK- Yurt içi üretici fiyatları Nisan'da aylık yüzde 3,60, yıllık yüzde 55,66 yükseldi
TÜİK- Yurt içi üretici fiyatları Nisan'da aylık yüzde 3,60, yıllık yüzde 55,66 yükseldi
Meloni, Ürdün Kralı II. Abdullah ile bir araya geldi
Meloni, Ürdün Kralı II. Abdullah ile bir araya geldi