Opel, Uluslararası Kahve Günü’nü Türk Kahvesi ile kutladı

Opel, bir tür kahve çekirdeğinden esinlenerek isimlendirdiği Mokka modeline eşlik eden Türk Kahvesi fotoğraflarıyla, 1 Ekim Uluslararası Kahve Günü kutlamasını global medya sitesinden tüm dünyaya duyurdu.

131 kez okundu.
Opel, Uluslararası Kahve Günü’nü Türk Kahvesi ile kutladı

Sudan sonra dünyanın en popüler içecekleri olan kahvenin, uluslararası kutlamasında, Opel Mokka'ya bakır cezve ve Türk lokumu ile servis edilen Türk Kahvesi üyesiydi. İddialı tasarımı, elektrikli veya benzinli motorlar arasında seçim özgürlüğü ve gelişmiş teknolojileriyle Opel Mokka, ülkelerinde kahve gibi dünyanın dört bir yanında kullanıcıların gözdesi konumunda.

Opel, 1 Ekim Uluslararası Kahve Günü'nü, başarılı B-SUV modeli Mokka'ya ait olan Türk Kahvesi fotoğraflarıyla global medyada kutladı. İnternette yapılan hızlı bir arama ile, kahvenin Sudan'dan sonra dünyanın en popüler ikinci içeceği ortaya çıkıyor. Elbette aromatik içeceklerin uzun yıllara dayalı popülaritesi artarak devam ediyor. Opel ise, tescilli Opel Mokka ile bu günü kutlamak için kahveseverlere muhteşem bir yol arkadaşı sunuyor. Opel SUV ailesinin B segmentindeki üyesi; şu an kuzeyde Norveç'ten, güneyde Güney Afrika'ya, doğuda Yeni Zelanda'dan, batıda Kolombiya'ya kadar ve elbette Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 50'den fazla ülkede başarılı satış hizmetlerine ulaşıyor. Opel'in şık B-SUV modeli, emisyonsuz, yumuşak ve akıcı bir sürüş sunan elektrikli veya yüksek verimliliğe sahip benzinli motorlarla satışa sunuluyor.

Ödüllü Mokka'nın elektriklisi de bulunuyor

Opel Mokka, 2021'deki lansmanından bu yana dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Duyguları geçirmek üzere tasarlanan Opel Mokka, markasının yeni yüzü Opel Vizor'u kullanan ilk otomobil oldu. Aynı zamanda “Pure Panel”e ve tamamen dijital kokpite sahip ilk Opel de kendisi oldu. Almanya'da 2021 yılında ünlü “Altın Direksiyon” gücüyle öne çıkan elektrikli Opel Mokka Elektrik, cesur ve yalın tasarıma ek olarak performansıyla da göz dolduruyor. 100 kW/136 HP güç ve 260 Nm torka sahip elektromotoruyla güçlü ve sessiz bir sürüş sağlıyor. 50 kWh batarya ile WLTP normuna göre tek şarjla 327 kilometreye kadar emisyonsuz sürüşü mümkün kılıyor. Maksimum hız 150 km/s ile elektronik olarak sınırlandırılmış durumda.

Mokka Elektrik olarak, Eco, Normal ve Sport olmak üzere üç sürüş modu arasında seçim yapılabilmektedir. Eco modunda elektrikli SUV, menzil ve verimli sürüş sunuyor. Ayrıca Mokka Elektrik, ileri teknoloji ürünü rejeneratif fren sistemi sayesinde yavaşlarken veya fren yaparken de kolaylıkla geri kazanabiliyor. Bu gibi potansiyel elektromotor bataryayı şarj etmek üzere bir jeneratör görevi görüyor. Şanzımın B modunda fren enerjisi geri-kazanım ve fren yoğunluğu artıyor. Ayrıca hızlı şarj özelliği ile batarya, 100 kW DC şarj istasyonunda yaklaşık 30 dakika içinde yüzde 80'e kadar şarj olabiliyor.

Turbo benzinli motorda 8 zamanlı otomatik motor standart

Yüksek çekiş gücüne sahip ama bir o kadar da tutumlu benzinli motor, 130 HP güce sahip. Her bir güç üretim seçeneği, bünyesinde barındırdığı ileri teknolojiyle yüksek verimlilik seviyesi sunuyor, kazançlar ve kayıplar en azamiye indiriliyor. Benzinli motordaki turbo beslemesi, alt devirlerde yüksek tork üretimi ve hızlanma hizmetlerine anında cevap veriyor. 1,2 litrelik motor, vites değiştiren kulakçıklarına sahip, yumuşak vites oranları, 8 silindirli otomatik şanzımanla donatılıyor.

B-SUV'da üst düzey donanım

Mokka aynı zamanda Opel'in üst segmentlerindeki gelişmiş teknolojileri, geniş bir kitleyi hedefe ulaştırma yönündeki geleneğine sadık kalıyor. Gelişmiş Hız Sabitleme (ACC) ve Aktif Şerit Konumlandırmayı içeren Aktif yedek destekçiler gibi ileri teknolojiler bunlardan bazılarıdır. Ayrıca aydınlatma sistemi de 14 hücreli, uyarlanabilir ve dolayısıyla parlamayan Intelli-Lux LED matrisi çok daha eski sürümlerde sunulmaktadır. Bunun dışında tüm versiyonlar standart olarak elektrikli park frenine ek olarak Trafik İşareti Tanımlama sistemiyle donatılıyor. 180 derece açılı Geri Görüş Kamerası, Otomatik Park Yardımcısı ve Yan Kör Nokta Uyarısı da sunuluyor.

Hibya Haber Ajansı

Opel Uluslararası Kahve Günü’nü Türk Kahvesi ile kutladı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
YENİLEME - TÜİK-Tüketici fiyatlarında yıllık artış Nisan'da 69,80'e yükseldi
YENİLEME - TÜİK-Tüketici fiyatlarında yıllık artış Nisan'da 69,80'e yükseldi
YENİLEME - TÜİK-Yurt içi üretici fiyatları Nisan'da yıllık yüzde 55,66 yükseldi
YENİLEME - TÜİK-Yurt içi üretici fiyatları Nisan'da yıllık yüzde 55,66 yükseldi