Siber saldırılara karşı korunmanın ipuçları

Timus Türkiye Ülke Müdürü Artuğ Tikiç, Siber Güvenlik Farkındalık Ayında, söz konusu saldırılardan korunmanın yollarını açıkladı.

106 kez okundu.
Siber saldırılara karşı korunmanın ipuçları

“KOBİ’lerin çoğu, dijital sistemlerinin güvenliğini sağlayacak işgücüne ve teknolojiye sahip değil”

Siber güvenlik önlemlerinin günümüzde iş sürekliliğinin ve başarının anahtarına dönüştüğünü söyleyen Timus Türkiye Ülke Müdürü Artuğ Tikiç, “Özellikle son dönemde ortaya çıkan uzaktan çalışma modeliyle birlikte; fidye yazılımları, kötü amaçlı yazılımlar, tedarik zinciri ve kurumsal e-postalara yönelik saldırılar önemli ölçüde artış gösterdi. Bunun yanında finans ve ödeme gibi kritik iş süreçlerinde dijital platformların kullanımı, her ölçekten işletmeyi kötü niyetli kişilerin hedefi haline getiriyor. Özellikle KOBİ’lerin çoğunluğu, dijital sistemlerinin uçtan uca güvenliğini sağlayacak işgücüne ve teknolojiye ne yazık ki hala sahip değil.” dedi. 

“Güvenliğimizi sağlamak için her zaman teknolojiye ayak uydurmalıyız”

Siber tehditlere karşı etkin koruma sağlamanın düşünüldüğü kadar zor olmadığına vurgu yapan Artuğ Tikiç, “Siber güvenlik zafiyetlerinin yüzde 90’ı insan kaynaklı. Bu nedenle şirketlerde tüm çalışanların siber güvenlik konusunda bilinçlendirilmesi ve periyodik olarak eğitimlerin düzenlenmesi gerekiyor. Bu sayede potansiyel tehditler kolaylıkla tanınabilir ve gerekli önlemler alınabilir. Bu kapsamda, güçlü parolaların kullanılması ve iki faktörlü kimlik doğrulamanın etkin bir şekilde uygulanması, hesaplara yetkisiz erişimi önlemede etkili bir yöntem olacaktır. Tüm yazılımların ve sistemlerin güncel olması da güvenlik açıklarının kapatılmasında önemli bir rol oynuyor. Öte yandan, şirketlerde güvenlik duvarları ve anti-malware yazılımları kullanarak kötü niyetli yazılımların engellenmesi ve tespit edilmesi sağlanabilir. Diğer taraftan önemli verilerin düzenli olarak yedeklenmesi ve bu yedeklerin güvenli bir şekilde saklanması, fidye saldırılarına karşı güçlü bir savunma mekanizması olabilir. Sonuç olarak güvenliğimizi sağlamak için her zaman güncel bilgilere ve teknolojiye ayak uydurmalıyız.” ifadelerini kullandı. 

'Herkes için siber güvenlik’ projesiyle hedef 2 yılda 100 bin kişiye ulaşmak 

Siber güvenlik ihtiyaçlarının en kritik başlıklarından biri olan güvenlik duvarı çözümleriyle işletmelerin yanında olduklarına da dikkat çeken Artuğ Tikiç şunları söyledi: “Kurumsal varlıkları hem dış hem de iç tehditlerden etkili ve verimli bir şekilde korumak için tüm bilgi sistemlerinde koordineli çalışmak gerekir. Bunlara uygulama güvenliği, kimlik yönetimi, veri güvenliği, ağ güvenliği, mobil güvenlik ve bulut güvenliği gibi pek çok alt kategori dahildir. Biz de Timus olarak, güvenlik duvarı çözümlerimiz ile KOBİ’ler başta olmak üzere tüm ölçekteki kurumlara bütüncül bir siber güvenlik denetimi sağlamak adına ürün portföyümüzü geliştirmeye devam ediyoruz.”

Siber saldırganların sadece kurumları değil, siber güvenlik tedbirlerini almayan herkesi ağına düşürdüğünü ve büyük zararlara yol açtığını belirten Tikiç, “Kişilerin konuyla ilgili farkındalığını artırmak amacıyla “Herkes için siber güvenlik” sosyal sorumluluk projemizi hayata geçirdik. Çok geniş bir kapsamda uygulamaya aldığımız bu projemiz özelinde 15 farklı video içeriği, 1 saatlik video içerik ve sertifika sınavıyla Türkiye’de siber güvenlik farkındalığını artırmak için önemli yatırımlar yaptık.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Siber saldırılara karşı korunmanın ipuçları
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Akşener, İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Dervişoğlu'nu tebrik etti
Akşener, İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Dervişoğlu'nu tebrik etti
CHP Genel Başkanı Özel, Manisa İl Başkanlığında partililerle buluştu
CHP Genel Başkanı Özel, Manisa İl Başkanlığında partililerle buluştu