MEB’den Cumhuriyetin 100. yılı filmi

Milli Eğitim Bakanlığı, Cumhuriyetin 100. yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kısa bir film hazırladı.

80 kez okundu.
MEB’den Cumhuriyetin 100. yılı filmi

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, filmde Türkiye’nin kurtuluşunda stratejik rol oynamış olan vatan evlatları işaret edilerek, Cumhuriyetin 100. yılı vesilesiyle bugünkü öğrencilerin de tıpkı önceki akranları gibi Türkiye’ye ve millete sağlayacakları katkıların ve Türkiye Yüzyılı’nın inşasında oynayacakları rolün önemi vurgulandı, 100 yıl önce kurtuluş ve kuruluş evresindeki cesaret, yetenek ve azimleriyle ön plana çıkmış vatan evlatlarının taşıdığı bilinç ve inancın, Cumhuriyetin 100. yılında “Türkiye Yüzyılı”nın emanet edileceği öğrencilerdeki devamlılığı ve yansıması sahnelendi.

Filmde, üç öğrencinin, Milli Mücadele’ye katkı veren üç tarihsel karakterle olan benzerlikleri gösterildi. Filmdeki öğrencilerin ilki, Türkiye Yüzyılı’nın inşasında vatana hizmet etme hayaliyle 14 yaşındaki Salihlili Mehmet’in gazi Mehmetçikleri savaşta hayata bağlamak için gösterdiği çabadan esinlendi. İkinci öğrenci, henüz 12 yaşında bir çocuk olan Nezahat Onbaşı’nın savaş sırasında askeri mesajları şifreli bir şekilde telgrafla ileterek sağladığı katkıyı örnek aldı.  Üçüncü öğrenci ise, 15 yaşındaki Gazi Cemal’in savaş anında bölükler arasındaki iletişimi sağlayarak savaşın seyrini değiştirmesindeki rolünden hareketle, “Türkiye Yüzyılı”nda cumhuriyete sağlayacağı katkıları ortaya koydu.

Milli Eğitim Bakanlığı, hazırladığı bu filmle Cumhuriyetin 100. yılını kutlarken, 100 yıl önceki nesillerin bilinç, inanç ve azminin bugünkü genç nesillere ışık tutmasıyla, gelecek “Türkiye Yüzyılı”nın da aynı değerleri taşıyan öğrencilerle inşa edileceğini vurguladı. Bu vesileyle Milli Eğitim Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Yüzyılı vizyonunda öğrencilerin, öğretmenlerin ve dolayısıyla tüm maarif camiasının belirleyici rolünün altını çizildi.

Filmde, 100 yıllık Cumhuriyetin şanlı tarihindeki farklı iki nesilden öğrencilerin vatan ve millet için birbiriyle örtüşen hikayelerini ünlü oyuncu Volkan Severcan seslendirdi. Severcan’ın sesine ise Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından icra edilen 100. Yıl Marşı eşlik etti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yaptığı açıklamada, Cumhuriyetin 100. Kuruluş Yıl Dönümü’nü tüm farklılıklara rağmen aynı yazgıya ortaklık etmenin getirdiği ünsiyet ve bin yıllık maziden alınan ilham ile kutladı.

Tarihte yaşadığı savaşlar ve tüm zorluklara rağmen her defasında kazandığı zaferlerle yeniden ayağa kalkmasını bilen bir milletin mensuplarından olduğunu ifade eden Bakan Tekin, "Destansı dirilişiyle yeniden doğan milletimiz, tarih sahnesine ihtişamıyla girerek dünyanın gidişatında söz sahibi olacak ve bu coğrafyanın kaderini bir kez daha tayin edecek tekamüle ulaşmıştır. İmkansızı başaran mücadeleci bir milletin evlatları olarak bugün, Cumhuriyetin imkanlarıyla yeni bir ufkun şafağına bakıyoruz. Bu şafaktan doğan “Türkiye Yüzyılı” güneşiyle yolumuz açık ve aydınlıktır. Milli Eğitim Bakanlığı olarak milletimizin ortaya koyduğu birlik ruhuyla köklü, güçlü, kucaklayıcı, insanlığın zihnini ve ufkunu açan muazzez bir Maarif Sistemi’ni; ilim, irfan ve fen sütunları üzerinden inşa ederek, “Türkiye Yüzyılı” gençliğini Cumhuriyetimizin kudretiyle yetiştiriyoruz. Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun." ifadelerine yer verdi.

Bakan Tekin başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm aziz şehitleri rahmet ve minnetle yad etti.

Hibya Haber Ajansı

MEB’den Cumhuriyetin 100. yılı filmi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
YENİLEME - TÜİK-Yurt içi üretici fiyatları Nisan'da yıllık yüzde 55,66 yükseldi
YENİLEME - TÜİK-Yurt içi üretici fiyatları Nisan'da yıllık yüzde 55,66 yükseldi
TÜİK- Yurt içi üretici fiyatları Nisan'da aylık yüzde 3,60, yıllık yüzde 55,66 yükseldi
TÜİK- Yurt içi üretici fiyatları Nisan'da aylık yüzde 3,60, yıllık yüzde 55,66 yükseldi