Operation Triangulation ile ilgili soruşturma sürecinin detayları açıklandı

Kaspersky'nin Global Araştırma ve Analiz Ekibi (GReAT), yakın zaman önce düzenlenen Güvenlik Analisti Zirvesinde kötü şöhretiyle bilinen Operation Triangulation ile ilgili soruşturma sürecinin detaylarını açıkladı.

115 kez okundu.
Operation Triangulation ile ilgili soruşturma sürecinin detayları açıklandı

Bu yaz aylarının başında Kaspersky, iOS cihazlarını hedef alan bir Gelişmiş Kalıcı Tehdit (APT) kampanyasını ortaya çıkardı. Operation Triangulation olarak adlandırılan bu kampanya, iMessage aracılığıyla tıklama gerektirmeyen açıkları dağıtmak için sofistike bir yöntem kullanıyor ve neticede cihazın ve kullanıcı verilerinin kontrolünü tamamen ele geçiriyor. Kaspersky GReAT, tehdidin öncelikli hedefinin kullanıcı gözetimi olduğunu ve Kaspersky personelini bile etkileyebileceğini değerlendirdi. Saldırının karmaşık yapısı ve iOS ekosisteminin kapalı doğası nedeniyle özel bir ekipler arası görev gücü, ayrıntılı bir teknik analiz yapmak için konu üzerinde önemli miktarda zaman ve kaynak harcadı.

Güvenlik Analisti Zirvesinde Kaspersky uzmanları, dört tanesini daha önce bilinmeyen ve Kaspersky araştırmacıları tarafından Apple'a raporlandıktan sonra yamanan sıfırıncı gün açıklarının oluşturduğu toplam beş güvenlik açığından yararlanan saldırı zincirinin daha önce gün yüzüne çıkmamış ayrıntılarını paylaştı.

Şirket uzmanları ilk giriş noktasını bir yazı tipi işleme kütüphanesi açığı üzerinden tespit etti. İkinci aşamada, bellek eşleme kodundaki kolayca istismar edilebilen ve son derece etkili bir güvenlik açığı, cihazın fiziksel belleğine erişime izin verdi. Buna ek olarak, saldırganlar en yeni Apple işlemcisinin donanımsal güvenlik özelliklerini atlamak için iki güvenlik açığından daha yararlandılar. Araştırmacılar ayrıca, saldırganların kullanıcı etkileşimi olmadan iMessage aracılığıyla Apple cihazlarına uzaktan virüs bulaştırabilmelerinin yanı sıra, Safari web tarayıcısı aracılığıyla da saldırı gerçekleştirebilecekleri bir platforma sahip olduklarını keşfetti. Bu da beşinci güvenlik açığının keşfedilmesinin ve düzeltilmesinin yolunu açtı.

“iOS gibi kapalı sistemlerde gelişmiş siber saldırılara karşı korumak kolay bir iş değil” 

Kaspersky Global Araştırma ve Analiz Ekibi Direktörü Igor Kuznetso "Sistemleri gelişmiş siber saldırılara karşı korumak kolay bir iş değil ve iOS gibi kapalı sistemlerde bu daha da karmaşık bir hal alıyor. Bu nedenle, bu tür saldırıları tespit etmek ve önlemek için çok katmanlı güvenlik önlemleri uygulamak çok önemli." yorumunda bulundu.

Hibya Haber Ajansı

Operation Triangulation ile ilgili soruşturma sürecinin detayları açıklandı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Rize'de uyuşturucu operasyonunda 2 şahıs tutuklandı
Rize'de uyuşturucu operasyonunda 2 şahıs tutuklandı
32 terörist etkisiz hale getirildi
32 terörist etkisiz hale getirildi