"Sanata Yön Verenler" CKSM’de kapılarını araladı

Küçükçekmece Belediyesi, Cumhuriyetimizin 100. yılında bir asrın sanatsal serüvenine ışık tutan 50 duayen sanatçının farklı disiplinlerden eserlerini bir araya getirdiği “Sanata Yön Verenler” sergisini sanatseverlerle buluşturdu.

224 kez okundu.

Küçükçekmece Belediyesi, Cumhuriyetimizin 100. yılında bir asrın sanatsal serüvenine ışık tutan 50 duayen sanatçının farklı disiplinlerden eserlerini bir araya getirdiği “Sanata Yön Verenler” sergisini sanatseverlerle buluşturdu. Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde kapılarını aralayan serginin açılışını, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, sanatçılar ve sanatseverlerle birlikte gerçekleştirdi. Bando eşliğinde Cumhuriyet marşlarıyla yapılan coşkulu açılışa, Küçükçekmeceliler büyük ilgi gösterdi.

Başkan Çebi: Cumhuriyetimizi kolay kazanmadık asla vazgeçmeyeceğiz

Başkan Çebi, açılışta yaptığı konuşmada, “Cumhuriyetimizin 100.yıl dönümünü kutlamanın gururu içerisindeyiz. 100 yıl önce yola çıkarken tam bağımsız bir devlet olma ve bu Cumhuriyeti bizlere ve bizden sonrakilere tereddütsüz devreden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla ve minnetle selamlıyorum. İyi ki bu Cumhuriyet bizlere emanet edilmiş. Nice yüzyılları olması ve her geçen gün daha coşkuyla kutlanmasını diliyorum. Cumhuriyetimizi kolay kazanmadık asla vazgeçmeyeceğiz, koruyacağız, kollayacağız. 4,5 yıl önce yola çıkarken Küçükçekmece’nin sanatla, sporla, eğitimle, bilimle anılmasını hedeflemiştik ve bu konuda iddialıydık. Bugün bu hayalimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu özel sergide emeği geçen sanatçılarımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

29 Aralık’a dek ziyaret edilebilir

Sergide; İllüstrasyon, Resim, Heykel, Baskı, Hat, Tezhip, Minyatür, Ahşap Sedef, Cam Altı Resmi, Ebru, İnce Kağıt Oymacılığı (Katı'), Kaligrafi, Cilt, Çini branşlarında 14 farklı disiplinden eserler yer alıyor.

Cumhuriyetimizin 100. yılında doğu ve batı sanatlarını icra eden duayen ve ustaların buluşmasını sağlayan ‘Sanata Yön Verenler’ isimli sergide 100 adet eser sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Direktörlüğünü Hakan Dağlı, Küratörlüğünü ise Murat Sefa Dinç ve Ayşe Simay Er yaptığı sergi, 29 Aralık’a dek Galeri Cennet’te gezilebilir.

Hibya Haber Ajansı

"Sanata Yön Verenler" CKSM’de kapılarını araladı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Afyonkarahisar ve Eskişehir çevreleri için yağış uyarısı
Afyonkarahisar ve Eskişehir çevreleri için yağış uyarısı
CHP Genel Başkanı Özel, Uluslararası Mesir Macunu Festivali'ne katıldı
CHP Genel Başkanı Özel, Uluslararası Mesir Macunu Festivali'ne katıldı