Fed’in para politikası toplantı tutanaklarının ardından karışık bir seyir izlenmekte

Haftaya pozitif başlayan Asya piyasalarında, Fed’in para politikası toplantı tutanaklarının ardından bu sabah karışık bir seyir izlenmektedir.

108 kez okundu.
Fed’in para politikası toplantı tutanaklarının ardından karışık bir seyir izlenmekte

Bugün Ne Bekliyoruz? Haftaya pozitif başlayan Asya piyasalarında, Fed’in para politikası toplantı tutanaklarının ardından bu sabah karışık bir seyir izlenmektedir. Tutanaklarda sıkı parasal duruşun korunmasına vurgu yapılması ve faiz indirimleri için henüz herhangi bir sinyal olmaması kısa vadede risk iştahını azalttı. Hafta başında Asya’daki kazançlara öncülük eden teknoloji hisselerinde bir miktar satış baskısı var. Japonya’da Nikkei225 Endeksi %0,23, Topix Endeksi %0,42 yükseldi. Çin’de Şanghay Bileşik Endeksi %0,42, Shenzhen Bileşik Endeksi %1,01 düştü. Hong Kong Hang Seng Endeksi %0,23 geriledi. Güney Kore Kospi Endeksi yatay, Kosdaq Bileşik Endeksi %0,32 ekside seyretmektedir. MSCI Japonya dışı Asya Endeksi bugün %0,46 azaldı. ABD endekslerinde satıcılı kapanışın ardından vadeli kontratlar aşağı yönlü seyrin devam edeceğini işaret ediyor. Teknoloji sektörü ağırlıklı Nasdaq Bileşik Endeksi’nde, art arda beş günlük yükselişin ardından bugün satış baskısının biraz daha yoğun olduğu görülmektedir. Avrupa piyasaları Fed tutanaklarının ardından pozitif bir açılışa hazırlanıyor. Veri takviminde bugün, ABD’de ekim ayı dayanıklı mal siparişleri ve Michigan Üniversitesi’nin kasım ayı tüketici güven endeksi takip edilebilir. Yurt içinde TÜİK ve TCMB’nin tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi açıklanacak. Ağustosta 68,0 puan ile Temmuz 2022’den beri en düşük seviye gören endeks, ekimde %4,4 artışla 74,6 puana yükseldi.

 

Piyasalarda Dün Ne Oldu? Dün Avrupa ve ABD hisse endekslerinde negatif bir görünüm hâkim oldu. Avrupa’da FTSE 100 Endeksi %0,19 ve CAC 40 Endeksi %0,24 düştü. DAX Endeksi ise oldukça sınırlı düştü. ABD tarafında Nasdaq Bileşik Endeksi Fed tutanaklarının etkisiyle %0,50 civarında gerilerken Dow Jones ve S&P 500 Endeksleri daha sınırlı geriledi. S&P500 teknoloji endeksinde düşüş %1,1’i aştı. Dolar Endeksi (DXY) 103,4 puandan 103,6’ya yükseldi. Buna karşın EUR/USD paritesi %0,26 düşüşle 1,09’dan işlem gördü. ABD 10 yıllık Hazine tahvili faizi %4,41 düzeyinde yatay kaldı. Ons altın %1,11 değer artışıyla 2.000USD’ye ulaştı. Brent petrol ise %0,52 artışla varil başına 82,5USD’den alıcı buldu. (TSİ 21:30) Dün, ABD’de Fed’in son para politikası toplantısının tutanakları yayımlandı. Tutanaklara göre Fed, son toplantısında 2023’te beklenen faiz indirimlerine ilişkin herhangi bir sinyal vermedi. Yetkililer enflasyonun %2 hedefine inene kadar sıkı para politikasının korunması gerektiğine vurgu yaptılar. BİST 100 Endeksi dün 7.945-8.046 puan aralığında işlem gördü. Günün ikinci yarısında etkili olan alışlarla Endeks %1,26 artarak kapanışı günün en yüksek seviyesinde yaptı. Endeks’in işlem hacmi ise 27 Ekim’den bu yana ilk defa 100 milyar TL’yi aştı. USD/TRY kuru hafifçe artarak 28,78 TL’ye çıktı. EUR/TRY kuru ise %0,22 düşüşle 31,42 TL oldu. Ons altından destek bulan gram altın 22 TL değerlenerek 1.850 TL’ye ulaştı. TÜİK’in açıkladığı verilere göre tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) eylülde aylık %2,63 ve yıllık %40,97 arttı.

Kaynak Piramit Menkul

Hibya Haber Ajansı

Fed’in para politikası toplantı tutanaklarının ardından karışık bir seyir izlenmekte
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Akşener, İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Dervişoğlu'nu tebrik etti
Akşener, İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Dervişoğlu'nu tebrik etti
CHP Genel Başkanı Özel, Manisa İl Başkanlığında partililerle buluştu
CHP Genel Başkanı Özel, Manisa İl Başkanlığında partililerle buluştu