Başkan Gürkan: “Deprem bölgesinde görev yapmanın ne kadar zor olduğunu biliyoruz”

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet vermekte olan Yaygın Eğitim ve Kültür Tesisleri Şube Müdürlüğü tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Nikah Sarayı’nda gerçekleştirilen programda ‘6 Şubat Asrın Felaketi Günlerinde Bir Öğretmen Olarak Ben’ konulu Anı Yarışması ve ödül töreni düzenlendi.

105 kez okundu.
Başkan Gürkan: “Deprem bölgesinde görev yapmanın ne kadar zor olduğunu biliyoruz”

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, “Öğretmen deyince kendinden ödün veren, kendini düşünmeyen; ama hep memleketinin evlatları için fedakârlık gösteren kişi akla gelir. 6 Şubat depremlerinden sonra, ilk saatten itibaren aziz şehrimizin ayağa kalkması için elinizden geleni yaptınız. Elinizi, gövdenizi, yüreğinizi şehrin enkazlarının altına koydunuz. Öğretmenlik sadece 24 Kasım tarihine hapsedilecek bir kavram değildir. Öğretmenlik yılın 365 günü kıymet verilecek, değer verilecek bir meslektir” dedi. 

Memlekete hizmet ederken bu yolda vefat eden bütün öğretmenlere Allah’tan rahmet dileklerinde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise programa katılan tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutladı. Başkan Gürkan, “Öğretmenlerimizin çalıştıkları ortamlarda ve ekonomik anlamdaki zorluklarını, sıkıntılarını biliyoruz. Hele 6 Şubat depremlerinin vuku bulması münasebetiyle deprem bölgesindeki zor şartlarda görev ifa etmenin ne kadar zor olduğunu da biliyoruz. Onun için Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Toplumun en muhterem, en fedakar unsurları öğretmenlerdir’ demiştir. Fedakarlık etmeden, muhterem olunmuyor. Ben bütün bu fedakar öğretmenlerimize minnet, şükran hislerimi dopdolu olarak ifade etmek istiyorum. Hüzünlü bir Öğretmenler Günü’nü idrak ediyoruz. Kiminiz konteynerlerde oturuyorsunuz. İnşallah bu zor günleri kısa zamanda, el birliğiyle, el ele vererek şehrimizi de hep birlikte ayağa kaldıracağız. Yerinde dönüşümle şehrimizi mazisine layık istikbale hazırlayacağız. Sizlerle birlikte hazırlayacağız. Bütün öğretmenlerimin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Aramızdan ayrılanları rahmetle, minnetle ve şükranla yad ediyorum” şeklinde konuştu.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, öğretmeni Kemal Günay ve Fevzi Özkeser’in Öğretmenler Günü’nü kutlayarak çiçek takdim etti.

Depremde vefat eden öğretmenlerden Müslüm Boran ve Adil Türk’ün ailelerine çiçek takdim edildi. Doğanşehir ilçesi Gövdeli ve Kapıdere’de bulunan okullarda görevli iken Malatya merkeze dönüş yaptıkları sırada geçirdikleri trafik kazası sonrası hayatını kaybeden 5 öğretmen de unutulmayarak, ailelerine çiçek takdim edildi.

Öğretmen Anıları Yarışması’nda dereceye giren ilk 3 öğretmene ise para ödülü verildi. Yarışmada, birinci Darende Mehmet İzzet Paşa Ortaokulu öğretmenlerinden Hüseyin Yaşdal 10 bin lira, Yeşilyurt Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden İlyas Yaman 7 bin 500 ve üçüncü olan Battalgazi Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenlerinden Hasan Sayılan’a ise 5 bin liralık ödülleri takdim edildi.  

Hibya Haber Ajansı

Başkan Gürkan: “Deprem bölgesinde görev yapmanın ne kadar zor olduğunu biliyoruz”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Cumhurbaşkanı Erdoğan, uğradığı bir akaryakıt istasyonunda vatandaşlarla sohbet etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, uğradığı bir akaryakıt istasyonunda vatandaşlarla sohbet etti
Özel, Türk Veteriner Hekimleri Birliği Başkanı Arslan ile görüştü
Özel, Türk Veteriner Hekimleri Birliği Başkanı Arslan ile görüştü