Jet Drone ‘ALAZ’ projesi, Take Off Zirvesi'nde tanıtıldı

Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından düzenlenen Hangar Kampüs İnovasyon Programı’nda 1’inci olan, mühendisliği ve yapısal gövde tasarımı İGÜ TTO’da geliştirilen ve yapım süreci devam eden İHA projesi Jet Drone ALAZ, girişimcilik zirvesi Take Off İstanbul'da TUSAŞ standında tanıtıldı.

153 kez okundu.
Jet Drone ‘ALAZ’ projesi, Take Off Zirvesi'nde tanıtıldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) bünyesinde geliştirilen dikey kalkış ve yatay uçuş kabiliyetine sahip, elektrik fan motor (EDF) tahrikli sabit kanat İHA Jet Drone ALAZ, Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından düzenlenen, 38 üniversitenin 93 takımla katıldığı Hangar Kampüs İnovasyon Programı'nda 1'inci olmuştu. Yapım süreci devam eden Jet Drone Projesi, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Salonu’nda düzenlenen Take Off Zirvesi'nde TUSAŞ standında yatırımcıların beğenisine sunuldu.

SELÇUK BAYRAKTAR STANDI ZİYARET ETTİ

İHA Projesi Jet Drone ALAZ’ın bulunduğu TUSAŞ standı, önemli isimler tarafından ziyaret edildi. Zirveye katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile kısa bir görüşme gerçekleştirildi. Standı ziyaret eden BAYKAR Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Jet Drone ALAZ ile ilgili görüşlerini aktararak, çalışmalardan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Standı ziyaret eden Savunma Sanayii Başkanlığı’ndan ve Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü’nden önemli isimlere de Jet Drone Projesi hakkında bilgi sunulurken; yapılan görüşmelerde, projenin gelecekteki öngörülerine ait görüş alışverişinde bulunuldu. Zirvede, ASELSAN ile de görüşüldüğü ve ASELSAN’ın Jet Drone’un batarya ve aviyonik sistemlerinde ihtiyaç duyulabilecek desteği sağlayabileceği belirtildi.

“YENİ PROTOTİP ÜRÜNLER GELİŞTİRECEĞİZ”

Zirve sonrası görüşlerini belirten İGÜ TTO Müdürü Yahya Kemal Kıran, “Jet Drone ALAZ’ın teknoloji demonstrasyonunu üretmek ilk hedefimiz. Ayrıca, önümüzdeki dönemlerde de İGÜ TTO bünyesinde yer alan diğer projelere ait çalışmaları devam ettirerek, yeni prototip ürünler geliştireceğiz” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Jet Drone ‘ALAZ’ projesi Take Off Zirvesi'nde tanıtıldı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Akşener, İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Dervişoğlu'nu tebrik etti
Akşener, İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Dervişoğlu'nu tebrik etti
CHP Genel Başkanı Özel, Manisa İl Başkanlığında partililerle buluştu
CHP Genel Başkanı Özel, Manisa İl Başkanlığında partililerle buluştu