Çakar: Doğu’da Aşiret Gerçeği, töre, namus ve kan gölü

Mardin-Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar, Aşiret ve Güney Doğu sorunu, aşiret, töre, kan davası namus, cinayet, korku, iktidar, bireysel özgürlük, ağalık, kadın, sevgi, saygı, aşk, Bir aşiret mensubunun gözünden Aşiret Gerçeği ve Doğu'nun acımasız yaşam koşulları.

2949 kez okundu.
Çakar: Doğu’da Aşiret Gerçeği, töre, namus ve kan gölü

ÇAKAR, DOĞU’DA AKAN KAN DİNMİYOR VE ÖLÜM HABERLERİ BİRBİRİNİ KOVALIYOR.

Törelerin de akan kanda payı büyük. Kan davalılar hâlâ birbirini gözünü kırpmadan öldürebiliyor.

Hâlâ bir genç sevgilisine kaçan kız kardeşini takip edip öldürebiliyor

Çakar, En son yaşanan hadise Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde akraba iki aile arasında çıkan silahlı kavgada 2 kişi öldü, 8 kişi yaralandığı öğrenildi, Bu ölüm bu vahşetleri kınıyorum.

OLAYLARIN MAĞDUR OLAN KADIN ÇOCUK GERİDE KALAN PERİŞAN OLAN AİLELER.

Gelecek nesillere torunlarına çocuklarına kütü imaj bırakan bu insanları şiddetle kınıyorum, Bu ölüm ve kan gözyaşının sona ermesi elbet çözümler öretmek lazım STK’lar din görevleri çözüm için aramaları gerekmektedir, zaten kan davaları dinimizce de haramdır.

Barış için Huzur için Çözüm için halkın refahı için diyalog ve temaslar için arabuluculuk yapacak bir komisyonun oluşturulması lazam Valilik kaymakamlık din adamları bu gibi hadiseler dur demesi lazım kardeş kanı akmasın. Hangi semte olan bir nahoş durum söz konusu olduğu zaman kargaşaya ölüme şiddete varmadan önce bu ekip devreye girmeli arabuluculuk yapılmalı.

Bu komisyonun içinde Din âlemi STK larından Muhtarlardan ve de o civarın kanaat önderleri olmalı bence bu yapılırsa mağduriyet aza iner

Cinayet her yerde işleniyor. İnsanlar batıda da, kuzeyde de, güneyde de, öldürülüyor, öldürülebiliyor. Ama doğuda bir cinayet işlendiğinde,  kan davası doğuyor. Bir sürü suçsuz, günahsız insan intikam uğruna ya öldürmek ya da öldürülmek zorunda kalıyor. İşin kötüsü bunu sonu da yok, nesilden nesile sürüyor seri cinayetler… Olayın vehameti konusunda özellikle basının ve aydınların daha duyarlı ve bilinçli olması gerekiyor. Onlara çok iş düşüyor. 

Bu çağrım yetkililere STK’lara  Din Âlimlerimize sesleniyorum.

Menduh Çakar Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı.

 

 

Çakar: Doğu’da Aşiret Gerçeği töre namus ve kan gölü
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Lahbib: Demokrasi ve hukukun üstünlüğü asla garanti altına alınmaz ve dikkat gerektirir
Lahbib: Demokrasi ve hukukun üstünlüğü asla garanti altına alınmaz ve dikkat gerektirir
IDF: Mısır sınırında birkaç şüpheli tespit edildi ve ateş açıldı
IDF: Mısır sınırında birkaç şüpheli tespit edildi ve ateş açıldı