Yıldıztekin:'Gıda mühendisleri alımı son derece yetersiz '

Gıda mühendisleri, Şanlıurfa il temsilciliği adına açıklama yapan yönetim kurulu üyesi Dilan Yıldıztekin şunları kaydetti, "Bakanlıkta görev yapan gıda mühendisi sayısının son derece yetersiz ."

2504 kez okundu.
Yıldıztekin:'Gıda mühendisleri alımı son derece yetersiz '

Gıda mühendisleri il temsilciliği yardımcısı Dilan Yıldıztekin yaptığı açıklamada; " Tarım ve Orman Bakanlığı'na gıda güvenliğini sağlayabilmesi için gıda mühendislerinin varlığının önemli olduğu sorusu yöneltildi. 

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın, ülkede gıda güvenliğini ve tüketicilere güvenli gıda sunulmasını garantilemekle yükümlü tek yetkili kurum olduğu belirtilen açıklamada, bu sorumluluğun yerine getirilebilmesi için etkin denetimlerin gerçekleştirilmesinin önemli olduğu ifade edildi.

Açıklamada, aktif, zamanında adımlar atan, düzenleyen, yöneten, izleyebilen ve etkin denetimler yapabilen bir Tarım ve Orman Bakanlığı için gıda mühendislerinin yeterli sayıda istihdam edilmesinin zorunlu olduğu vurgulandı. Gıda güvenliğinin sağlanmasında "çiftlikten çatala" prensibiyle yaklaşılması gereken bir sistemin vazgeçilmez meslek gruplarından birinin de gıda mühendisleri olduğu belirtilen açıklamada, bu meslek grubunun Bakanlık kadrolarında sayıca ve temsiliyet açısından etkin bir şekilde yer alması gerektiği ifade edildi. Ancak Bakanlıkta görev yapan gıda mühendisi sayısının son derece yetersiz olduğu belirtildi.

Açıklamada, 722.000 gıda üretim/satış noktasının denetimi için sadece 7500 kişinin görevlendirildiği ve bu denetçilerin sadece %30'unun gıda mühendislerinden oluştuğu bilgisi paylaşıldı. Diğer yandan Bakanlık bünyesinde gıda ile ilgili olmayan pek çok kişinin gıda denetçisi olarak görevlendirildiği belirtilerek, bu durumun zaten sayıca yetersiz olan gıda denetimlerinin nitelik olarak da yetersiz kalmasına neden olduğu ifade edildi. Bu sebeple her yıl 1 milyondan fazla denetim yapılmasına rağmen halkın hala gıda sahtekârlıkları, taklit – tağşiş ve gıda zehirlenmeleri ile karşılaştığı belirtildi.

Açıklamada, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın eski istihdam politikalarını sürdürdüğü ve yeni yapısal politikalar geliştirmediği ifade edildi. Personel alımlarında da gıda mühendislerinin yok sayıldığı belirtilerek, 7.153 kişilik personel alımında sadece 193 kişiye gıda mühendisi pozisyonu ayrıldığı bilgisi paylaşıldı. Bu durumun, 50.000'lere ulaşan gıda mühendislerinin görmezden gelindiği ve halkın güvenli gıdalara ulaşması için herhangi bir çaba gösterilmediğinin bir göstergesi olduğu ifade edildi.

Açıklamada, gıda mühendislerine ve halkın gıda güvenliğine önem verilmesi, personel alımlarında hakkaniyetin gözetilmesi çağrısı yapıldı."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Lahbib: Demokrasi ve hukukun üstünlüğü asla garanti altına alınmaz ve dikkat gerektirir
Lahbib: Demokrasi ve hukukun üstünlüğü asla garanti altına alınmaz ve dikkat gerektirir
IDF: Mısır sınırında birkaç şüpheli tespit edildi ve ateş açıldı
IDF: Mısır sınırında birkaç şüpheli tespit edildi ve ateş açıldı