Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Urfa İl Örgütü, yeni yönetimini belirlemek üzere yarın 1’inci Olağan Kongresini düzenleyecek. Merkez Haliliye ilçesindeki Şehitlik Çamlık Düğün Salonu’nda yapılacak kongre saat 10.00’da başlayacak.

 Oluşturulan Kongre Hazırlık Komisyonu, yürütülen çalışmalara ilişkin basın toplantısı düzenledi. Parti binasındaki toplantıda konuşan Komisyon Sözcüsü Mehmet Serhat Polatsoy, kentin tarihsel önemine değinerek, “Şanlıurfa geniş verimli topraklara sahip olmak kadar nüfuz açısından da bağrında farklı etnik kimlikleri bulunduran bir şehirdir. Neredeyse 3 milyona yaklaşan nüfuslu bir şehir her yıl Türkiye’nin değişik illerine yüzbinlerce mevsimlik işçi taşıyor. Bu Urfa’nın kaderi değildir” dedi. 

 Önümüzdeki yerel seçimlere işaret eden Polatsoy, şunları söyledi: “Kentimizi ve kendimizi yönetmek istiyoruz. Son iki seçimdir partimizin kazandığı belediyelere bu zihniyet kayyumlar atıyor. Halkın iradesi dikkate alınmıyor. Yöneticilik vasfından uzak anlayışlar şehirleri yönetmeye kalkıyor ve sonucunda da sosyal çürüme yani toplumsal yozlaşma yaşanıyor. Gençlerimiz uyuşturucu tuzağına çekilirken fuhuş tüm aygıtlarca normalleştiriliyor. Şehirlerimiz liyakat sahibi olmayanlarca talan ediliyor. Tüm bu nedenlerden dolayı kayyum politikalarına cevap olmak gerekiyor.”

Bu durum görülmek istenmiyor. Şehrimizin sorunu sadece ekonomi değil, tüm bunlar da Urfa şehrinin, şehirlerin sorunları arasındadır ki her sorun bir diğerini besleyerek kendini büyütüyor. Bizler böylesi bir atmosferde DEM Parti Urfa 1. Olağan Kongremizi gerçekleştiriyoruz. Büyük bir emek ile yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde yarın kongremizi gerçekleştireceğiz” diye konuştu.