İran'da ölü sayısı 91'e yükseldi

İran'ın Kirman kentinde DAİŞ'in üstlendiği saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısı 91'e yükselirken, patlama ile ilgili 11 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

2825 kez okundu.
İran'da ölü sayısı 91'e yükseldi

İran’ın Kirman kentinde Kasım Süleymani'nin mezarı yakınlarında 3 Ocak’ta gerçekleşen ve DAİŞ'in üstlendiği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısı 91’e yükseldi. Saldırıda yaralanarak hastaneye kaldırılanların durumuna ilişkin bilgi veren Acil Durum Merkezi Sözcüsü Babek Yektaperest'in yaralılardan iki kişinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı. Hastanede tedavi görenlerin sayısı ise 102 olarak açıklandı. 
 
11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
 
İstihbarat Bakanlığı'nın Kirman'daki saldırıya ilişkin yaptığı bilgilendirmede, saldırıyı gerçekleştiren iki canlı bombanın Kirman çevresinde bir evi kullandığının tespit edildiği ve burada bu kişilere barınma imkanı ve lojistik destek veren iki kişinin yakalandığı aktarıldı. Operasyonun devamında ise altı eyalette saldırılarla ilgili olduğu tespit edilen dokuz kişinin gözaltına alındığı belirtildi. İncelemeler sonucunda canlı bombalardan birinin kimliğinin tespit edildiği ve bu kişinin Tacikistanlı olduğu ancak diğer canlı bombanın kimliğini tespit etme çalışmalarının henüz sonuçlanmadığı kaydedildi. Öte yandan, ABD tarafından yapılan dinlemelerde, İran'daki saldırıların DAİŞ'in Afganistan kolu tarafından gerçekleştirildiğinin tespit edildiği aktarıldı. 

 

(MA)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İstanbul Valisi Gül, Fatih'te incelemelerde bulundu
İstanbul Valisi Gül, Fatih'te incelemelerde bulundu
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Türkiye İhracatçılar Meclisi heyetiyle buluştu
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Türkiye İhracatçılar Meclisi heyetiyle buluştu