Başkan Yavaş, taksici esnafıyla bir araya geldi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara’nın çeşitli semtlerinde çalışan taksici esnafıyla bir araya geldi.

106 kez okundu.
Başkan Yavaş, taksici esnafıyla bir araya geldi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ulaşım esnafıyla bir araya gelerek sorunları, talep ve çözüm önerilerini dinlemeye devam ediyor.

Taksi durağı başkanları ve Ankara’nın çeşitli ilçelerinde taksicilik yapan esnafın taleplerini tek tek dinleyen Yavaş, çözüm önerileri hakkında da görüş alışverişinde bulundu.

Pandemi döneminde Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından tüm Türkiye’ye örnek olan çalışmaları anlatan Başkan Mansur Yavaş, "2019’da iş başına geldikten sonra pandemi ortaya çıktı. 100 yıldır yaşanmayan bir şey olduğu için herkes çaresiz kaldı.  Bazen vatandaş kendi derdine çare bulamaz hale geldi. Vatandaşın dar zamanında el uzattık. İhtiyaç sahiplerini yardımseverlerle buluşturduk. Birbirilerini bilmeden yardım etti." ifadelerini kullandı.

Vatandaşın her anında yanında olarak asli ihtiyaçlar doğrultusunda çalıştıklarının altını çizen Yavaş, şu açıklamalarda bulundu:

“Belediyeciliğin ne olduğunu gösterdik. Belediyecilik sadece asfalttan, kaldırımdan ibaret değil. Doğumundan ölümüne kadar vatandaşın tüm ihtiyacını karşılasın diye kurulmuş bir kurumdur belediye. Farklı bir belediyecilik yaptık. Şeffaf ihale dönemine geçtik. 4 bin ihale Youtube’da duruyor. İsteyen istediği ihaleyi görebiliyor. Kent Konseyi vasıtasıyla vatandaşların görüşünü aldık.”

Tüm taksilere tablet ve kameraların takılacağını belirten Yavaş, şöyle devam etti:

“800 tane tablet var. 7 bin 700 taksinin hepsine takacağım. Kamera zorunlu koşulmuş oda ile protokol yapacağım. Ben teklif edeceğim, kabul ederler etmezler… UKOME’de marttan sonraya uzatıldı. Kameraların hepsini biz belediye olarak takacağız. Kamerayı taktığınız zaman hem sizin can güvenliğiniz hem de taksiye binenler daha güvenli olarak binecekler. Biz esnafın yanındayız. Esnafın hepsini destekliyoruz. Bizim belediyecilik anlayışımız bu… Eşit ve adil bir şekilde herkese hizmet etmeye devam edeceğiz.”

Hibya Haber Ajansı

Başkan Yavaş taksici esnafıyla bir araya geldi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Afyonkarahisar ve Eskişehir çevreleri için yağış uyarısı
Afyonkarahisar ve Eskişehir çevreleri için yağış uyarısı
CHP Genel Başkanı Özel, Uluslararası Mesir Macunu Festivali'ne katıldı
CHP Genel Başkanı Özel, Uluslararası Mesir Macunu Festivali'ne katıldı