Çin, Antarktika'da yeni bir araştırma istasyonu kuruyor

İSTANBUL-14.01.2024-HİBYA- Çin Halk Cumhuriyeti, gezegendeki son bozulmamış deniz ekosistemlerinden birini incelemek üzere beşinci Antarktika araştırma istasyonundaki çalışmaların büyük bölümünü tamamladı.

129 kez okundu.
Çin, Antarktika'da yeni bir araştırma istasyonu kuruyor

CCTV'nin haberine göre, henüz adı konulmayan istasyon, ülkenin Güney Okyanus açıklarında Antarktika'nın derin bir koyu olan Ross Denizi'nin batı kıyısındaki ilk istasyonu olacak ve yaz aylarında 80, kış aylarında 30 araştırmacıya ev sahipliği yapabilecek.

İstasyon tasarımcısı Zhu He CCTV'ye yaptığı açıklamada, "Ross Denizi, Güney Pasifik Okyanusu'nda Antarktika'nın derinliklerine nüfuz eden büyük bir koydur. Dünya üzerindeki son bozulmamış deniz ekosistemlerinden birini koruyor ve Dünya sistemlerindeki enerji ve madde alışverişi, deniz yaşamı ve küresel iklim değişikliği çalışmaları için ideal." dedi.

Yeni Zelanda Dışişleri Bakanlığı'na göre, Ross Denizi bölgesi, bir milyon kilometrekareden fazla alanı kapsayan ve "500 yıla kadar yaşayan eşsiz süngerler" gibi bazı nadir türlere ev sahipliği yapan dünyanın en büyük deniz koruma alanına sahip.

Bakanlığa göre, koruma bölgesinin, bölge için önemli bir sofra balığı türü olan "Antarktika dişbalıklarının" üreme alanlarını ve habitatlarını ve "ekosistem bütünlüğü açısından önem taşıyan diğer alanları" da kapsıyor.

Çin Arktik ve Antarktika Yönetimi Müdür Yardımcısı Long Wei, devlete ait Science and Technology Daily'ye yaptığı açıklamada, yeni istasyonun koruma altındaki bölgenin ekolojisini izlemek için bir üs olacağını ve kıtanın çevresinin korunmasına yardımcı olacağını söyledi.

Hibya Haber Ajansı

Çin Antarktika'da yeni bir araştırma istasyonu kuruyor
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Blinken: Gazetecilere ve bağımsız medyaya desteğimiz sarsılmaz
Blinken: Gazetecilere ve bağımsız medyaya desteğimiz sarsılmaz
HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası Dörtlü Final'i öncesinde toplantı düzenlendi
HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası Dörtlü Final'i öncesinde toplantı düzenlendi