Bursa Büyükşehir'de toplu sözleşme imzalandı

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve bağlı iştiraklerde çalışan toplam 10 bin 357 personelin maaş ve sosyal haklarında büyük bir iyileştirme yapıldı. İmzalanan sözleşme ile 45 saat çalışma sistemindeki 3 yıl kıdemli evli ve 2 çocuk sahibi çalışanın en düşük ücreti 33 bin 700 TL’ye, 42,5 saat çalışma sistemi için ise 32 bin 250 TL’ye yükselmiş oldu.

123 kez okundu.
Bursa Büyükşehir'de toplu sözleşme imzalandı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ Genel Müdürlüğü, BİNTED Genel Müdürlüğü, BURULAŞ Genel Müdürlüğü, Kültür AŞ şirketi ile HAK-İŞ Sendikasına bağlı Hizmet-İş ve Özgüven-Sen Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi, Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi Fuaye Alanı’ndaki törenle imzalandı.

“Eşit işe eşit ücret”

Artışlardan Bursa Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ Genel Müdürlüğü ve iştiraklerin bünyesinde görev yapan toplam 10 bin 357 çalışanın istifade edeceğini dile getiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Hangi iştirak şirketimizde olursa olsun Bursa’ya yapılan hizmetler açısından bütün çalışanlarımız aynı değere sahiptir. Eşit ücret şartlarında çalışmalıdır düşüncesiyle hareket ediyoruz. Mimar olsun, mühendis olsun, genel sekreter, genel sekreter yardımcısı olsun, daire başkanı veya şube müdürü olsun, temizlikçi, çaycı veya mutfakta çalışan olsun. Hepsi bizim için önemli. Hepsi değerli” diye konuştu.

“Ocak 2024 itibariyle yürürlüğe girecek”

Hem iştiraklerde hem de diğer Büyükşehir Belediyesi ve Buski bünyesinde çalışanların ücretlerini üst seviyeye çıkartmakla alakalı bir çalışma yaptıklarını anlatan Başkan Aktaş, “Yemek yardımını yüzde 50 oranında arttırarak 157 TL’ye çıkardık, bu da aylık net 3 bin 450 TL yemek yardımı anlamına geliyor. Aile ve çocuk yardımını bugün itibariyle devlet memurlarına ödenen tutarlara çıkararak ve yüzde 312 oranında artırıldı. Bu ödenekler bütün iştiraklerimiz bünyesinde eşitlenerek çalışanlarımıza 2 bin 100 TL tutarında yansıtılacak. İş riski ve ek sorumluluk primlerinde yüzde 40 ila yüzde 184 oranında bir artış sağladık. Bugün yaptığımız ek protokoller ve sözleşmeler Ocak 2024 itibariyle yürürlüğe girecek. Şubat’ta aldığınız maaşlarınızı zamlı alacaksınız. Toplu iş sözleşmeleri ve ek protokoller ile yüzde 70 ila yüzde 88 arasında değişen oranlarda ücret artışı yapacağız. Bu aydan itibaren toplu iş sözleşmesine ve ek protokollere göre asgari ücret artışları ve benzeri enflasyon artışlarıyla alakalı sözleşmeler zaten var. 45 saat çalışma sisteminde çalışan arkadaşlarımız için en düşük ücretli kadrolarında görev yapan 3 yıl kıdemli evli ve 2 çocuk sahibi olanlar için en az ücret 33 bin 700 TL’ye yükseldi. 42,5 saat esasıyla çalışan arkadaşlarımızın alacağı en düşük maaş ise 32 bin 250 TL olarak belirlendi” dedi.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Hak İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Hibya Haber Ajansı

Bursa Büyükşehir'de toplu sözleşme imzalandı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Akşener, İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Dervişoğlu'nu tebrik etti
Akşener, İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Dervişoğlu'nu tebrik etti
CHP Genel Başkanı Özel, Manisa İl Başkanlığında partililerle buluştu
CHP Genel Başkanı Özel, Manisa İl Başkanlığında partililerle buluştu