Vali Şıldak, Taşkın Olaylarından Etkilenen Kırsal Bölgeleri İnceledi

Vali Hasan Şıldak, su baskını ve taşkın olaylarının meydana geldiği Haliliye kırsal mahallelerinde incelemede bulundu.

787 kez okundu.
Vali Şıldak, Taşkın Olaylarından Etkilenen Kırsal Bölgeleri İnceledi

 

Son dönemde yoğun yağış alan Şanlıurfa’da saha denetimlerine devam eden Vali Şıldak’ın bugünkü adresi ise Haliliye ilçesine bağlı kırsal mahalleler oldu.
Vali Şıldak; TBMM Başkan Vekili Bekir Bozdağ, Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ve İbrahim Eyüpoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Kaymakamı Serap Özmen Çetin ve Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ile birlikte ilçeye bağlı Kaynaklı, Yarımsu ve İkiağız mahallelerinde zarar gören tarım alanları ve mahalleleri gezdi, ardından yetkililerden bilgi aldı.
Temaslarında vatandaşları dinleyen ve geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Şıldak, yerel yönetimlerin de katkıları ile devletin tüm imkanlarını mağdur vatandaşlar için seferber ettiğini söyledi. Akşam saatlerine kadar süren temaslarında Vali Şıldak, “14 Şubat için meteorolojinin uyarısı sarı düzeyindeydi. Ancak bazı kırsal mahallelerimizde daha yoğun bir yağışla karşılaştık. Allah’a şükürler olsun can kaybımız ve yaralımız yok. Bu yoğun yağıştan en çok etkilenen yerlerden biri de Haliliye kırsalımız oldu. Su baskını ve taşkın olaylarının meydana geldiği kırsal mahallelerimizde vatandaşlarımızı dinledik. Devletimiz sahada ve vatandaşının yanındadır. Ben tekrardan taşkınlarda zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Allah ülkemizi her türlü afetten korusun” dedi.

HASAR TESPİTİ DEVAM EDİYOR
Vali Şıldak kurulan hasar tespit komisyonlarının saha çalışmalarına devam ettiğini de sözlerine ekleyerek “Ekiplerimiz, ilk günden itibaren hızlı bir çalışma temposuyla vatandaşın yanında yer almaya devam ediyor. Şu anda hasar ve zarar tespit çalışmaları devam ediyor. Yine tarımsal alanlarda, büyükbaş ve küçükbaş hayvan zayiatında tespitler sürüyor. Gerekli çalışmaların takipçisiyiz” ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Lazzarini: Gazze alışılmadık bir sıcak hava dalgasına maruz kalıyor
Lazzarini: Gazze alışılmadık bir sıcak hava dalgasına maruz kalıyor
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Bahreyn Dışişleri Bakanı ile telefonda görüştü
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Bahreyn Dışişleri Bakanı ile telefonda görüştü