Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi, dünyanın yeni kayak merkezi oldu

Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi, dünya kış turizminin yeni merkezi olma yolunda ilerliyor.

221 kez okundu.
 Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi, dünyanın yeni kayak merkezi oldu

Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi, dünya kış turizminin yeni merkezi olma yolunda ilerliyor. Bölgenin kültür ve turizm departmanı verilerine göre, şu anda Xinjiang genelinde 188 buz ve kar alanı bulunuyor. Bunların arasında 101 kayak merkezi, 27 buz pateni pisti ve 60 buz ve kar eğlence parkı yer alıyor ve bölgedeki 14 ilin ve şehrin tümünde buz ve kar tesislerinin tamamını kapsıyor. 2022-2023 kar sezonunda bölgenin S seviyesindeki kayak merkezleri, 2 milyonun üzerinde ziyaretçiyi ağırladı.

Kültür ve turizm departmanına göre, bölge 2023’te bir önceki yıla göre yüzde 117 artışla 265 milyon turist aldı ve toplam turizm geliri yüzde 227 artışla yaklaşık 296,72 milyar yuan’a (42 milyar dolar) ulaştı. 
Bölgede kış sezonunun uzun sürmesi, kaliteli kar yapısı ve artan ilgi, uluslararası yatırımcıların da ilgisini çekiyor. Aralık 2023’te başkent Urumçi’de düzenlenen 17. Sincan Kış Turizmi Endüstrisi Ticaret Fuarı’na yurt içi ve yurt dışından 500’ün üzerinde şirket katıldı. Aynı tarihlerde Jiangjun Uluslararası Kayak Merkezi’nin de açılışı yapıldı. İsviçreli bir ekip ve yerel kayak tutkunlarının ortaklaşa inşa ettiği park, yaklaşık 30 bin metrekarelik bir alana yayılıyor. 

Öte yandan bölge, kayak sporcuları ve eğitmenleri için de yeni bir iş alanı haline geliyor. Fransa merkezli tatil merkezi Club Med’in kayak akademisi ile yapılan iş birliği sayesinde başta Rusya, Fransa ve Finlandiya olmak üzere birçok ülkeden antrenörler, hem turistlere hem de Xinjianglı eğitmenlere dersler veriyor.

Hibya Haber Ajansı

Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi dünyanın yeni kayak merkezi oldu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Afyonkarahisar ve Eskişehir çevreleri için yağış uyarısı
Afyonkarahisar ve Eskişehir çevreleri için yağış uyarısı
CHP Genel Başkanı Özel, Uluslararası Mesir Macunu Festivali'ne katıldı
CHP Genel Başkanı Özel, Uluslararası Mesir Macunu Festivali'ne katıldı