Zorlu: "Türkiye ağır bir ekonomik krizden geçiyor"

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, beraberindeki Genel Başkan Yardımcısı Hakan Şeref Olgun’la birlikte Ahlat Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı.

103 kez okundu.
Zorlu:

İlçe Belediyesi'nin, Başkan Mümtaz Çoban idaresinde İYİ Parti'nin yönetimi altında olduğunu belirten Zorlu, “Bu durum, gücünü ve dayanaklarını Türk tarihinden alan İYİ Partimiz açısından büyük bir anlam taşımaktadır.” dedi.

“Türkiye ağır bir ekonomik krizden geçiyor”

Türkiye’nin ağır bir ekonomik krizden geçtiğinin altını çizen Zorlu, “Özellikle son süreçte iktisadi anlamda veri akışları gerçekleşti. Biz de bunları takip ettik. Bunları takip ederek vatandaşlarımızın haklarını arıyor, Meclis’te önergeler vererek, bu rakamlara yönelik olarak emeklinin-emekçinin gelir düzeyinin ne olması gerektiğini haykırıyoruz.” şeklinde konuştu.

Gayri safi yurt içi hasılanın, cari fiyattan ayrılarak reel bir hale getirilmesini sağlayan deflatör denilen bir rakam olduğuna dikkat çeken Zorlu, “Bu rakam TÜFE ve ÜFE rakamlarıyla karşılaştırıldığında son yıllardaki en büyük farkını yaşamıştır. 15 puanlık bir sapma vardır. Bize göre deflatörün düşük açıklanması siyasi iktidar tarafından kabul edilebilir olmadığı için akla su şoru gelmektedir. TÜFE ve ÜFE rakamları kaç zamandır bu şekilde sapma halindedir ve vatandaşlarımızdan gizlenmektedir?” diye sordu.

Bayram ikramiyesinin 2018 yılında bin TL olarak açıklandığını hatırlatan Zorlu, TÜİK enflasyonunun esas alınması durumunda 2024 Şubat ayında emekli ikramiyesinin 7 bin 190 TL olması gerektiğini vurguladı.

2018 yılında yüzde 64 olarak gerçekleşen emekli ikramiyesinin asgari ücrete yönelik oranının, bugün yüzde 17’ye düştüğüne dikkat çeken Zorlu, “Emeklinin, emekçinin sonuna kadar arkasındayız. İYİ Parti olarak bir kez daha çağrıda bulunuyoruz; bayram ikramiyesi 10 bin yani en düşük emekli maaşı düzeyine getirilmelidir” dedi.

“Atama takvimini derhal açıklayın”

Öğretmen atamaları konusuna da değinen Zorlu, “Emeklilerimizin ve öğretmenlerimizin haklı feryatları buluşturuldu. Bu da hükümet açısından önemli bir başarı (!) Temmuz ayından bugüne kadar yüzbinlerce öğretmen ve aileleri kaygılı bir bekleyiş içerisinde. Atama takvimi açıklanmamış ve kadro belirsizliği sürmeye devam ediyor. Ahlat’tan bir kez daha sesleniyoruz; atama takvimini derhal açıklayın ve en ez 100 bin kadroyu adil bir şekilde dağıtın.” dedi.

Mülakat uygulamasının da kaldırılması için TBMM’de kanun teklifi verdiklerini hatırlatan Zorlu, “Öğretmenlerimizin bu uygulamaya güveni yerle bir olmuştur. TBMM seçim sebebiyle her ne kadar ara vermiş olsa da, iktidar ve muhalefet bir araya gelerek buna karar verirsek bunu gerçekleştirmemiz mümkündür. Mülakat kaldırılmalıdır. Öğretmenlerimizin yeri sınıflarıdır.” ifadesini kullandı.

Basın açıklamasının sonunda CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in "Türkiye İttifakı" çıkışı sorulan Zorlu, "Böyle bir ittifak mı var? Doğrusu ben duymadım ama bizim ittifakımız milletimizle. Biz, kent uzlaşısı gibi kavramları bilmeyiz. Her kare toprağımızda milletimizle bütünleşerek seçimlerin en iyi çıkış yapan partisi olacağız. Biz ne demlenenlerden ne de demleyenlerden olma düşüncesine sahibiz" yanıtını verdi.

Hibya Haber Ajansı

Zorlu: "Türkiye ağır bir ekonomik krizden geçiyor"
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Akşener, İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Dervişoğlu'nu tebrik etti
Akşener, İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Dervişoğlu'nu tebrik etti
CHP Genel Başkanı Özel, Manisa İl Başkanlığında partililerle buluştu
CHP Genel Başkanı Özel, Manisa İl Başkanlığında partililerle buluştu