Erciyes Türsoy Kupası tamamlandı

Kayseri Erciyes A.Ş. ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı tarafından organize edilen Erciyes Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Kupası, Türk dünyasından genç kayak sporcuları zirvede bir araya getirdi.

99 kez okundu.
Erciyes Türsoy Kupası tamamlandı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. ev sahipliğinde gerçekleşen Erciyes Türksoy Kupası, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı, Kayseri Valiliği, Nevşehir Valiliği, Türkiye Tanıtım ve Geliştirme Ajansı TGA ve Ski Turkish iş birliği ile düzenlendi.

Erciyes Kayak Merkezi, Hacılar bölgesinde gerçekleşen müsabakalara Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Kuzey Makedonya’dan genç sporcular katıldı. U-14 ve U-16 branşında yapılacak yarışlarda yaklaşık 60 kız ve erkek sporcu mücadele etti.

Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Elcuman, yaptığı açıklamada, “Erciyes’te her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlıyoruz. Birçok uluslararası organizasyona da ev sahipliği yapıyoruz. Türksoy ile Erciyes’te başlattığımız bu proje bir başlangıç olacak. İlerleyen zamanlarda Türk dünyası ile hem yaz hem kış sosyal sportif aktiviteler yapacağız.” dedi.

Türk Cumhuriyetlerinden organizasyona katılan sporculara ‘Türkiye’ye, Kayseri’ye hoş geldiniz’ diyerek seslenen TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Sayit Yusuf ise “Sizlerle birlikte olduğumuz bu süre içerisinde programımızın ne kadar amacına uygun yürüdüğünü, ne kadar işe yaradığını görmüş olduk. Bu program Türk dünyasının liderlerinin daha önce aldıkları karar çerçevesinde Türk Dünyası’nda 2040 vizyon anlayışı çerçevesinde 5-6 başlık altında yürüttüğümüz gençlik vizyonunu hayata geçirdik. İlk uygulamasını da Gençlik Kış Kampı adı altında Erciyes’te yapıyoruz.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

Erciyes Türsoy Kupası tamamlandı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Cumhurbaşkanı Erdoğan, uğradığı bir akaryakıt istasyonunda vatandaşlarla sohbet etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, uğradığı bir akaryakıt istasyonunda vatandaşlarla sohbet etti
Özel, Türk Veteriner Hekimleri Birliği Başkanı Arslan ile görüştü
Özel, Türk Veteriner Hekimleri Birliği Başkanı Arslan ile görüştü