Yılmaz: Seçim kuruluna güvenimiz tamdır

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ve İYİ Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Enver Yılmaz, kentteki büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerinde yaşananlara ilişkin açıklama yaptı.

127 kez okundu.
Yılmaz: Seçim kuruluna güvenimiz tamdır

İl Seçim Kurulu'na yaptıkları itiraz çerçevesinde Ordu'nun 19 ilçesindeki 2229 sandıktaki oyların yeniden sayılmasını istediklerini belirten Yılmaz, "98 bin 801 iptal oyu var. İl genelindeki geçersiz oy oranı Türkiye ortalamasının 3 katı." dedi.

Yaşanan usulsüzlükleri anlatan Yılmaz, "Gece olmadan iftar saatinde sandık başkanı çuvalı omuzlamış ve evine gitmiş. Evine gittikten sonra sabahın 2'sinde seçim kuruluna teslim etmiş. Bunlar kamera görüntülü. Sandık başkanı yanında polis olmadan sandıkları sürüklemek suretiyle caddelerde görüntülenmiş. Altınordu'da 1258 numaralı sandığı saat 14.15'te açmışlar. Ünye'de 1149 numaralı sandıkta 103 oy almışız. YSK'da 57 oy olarak gözükmüş. Mesudiye'de 1025 numaralı sandıkta tutanakta iç oyumuz yok ama çetelede 49 oyumuz var. İptal edilen 98 bin 801 oyun 30 bin 660'ı büyükşehir oyu. Büyükşehir oylarının yüzde 80'e yakınında İYİ Parti pusulası açılmış, İYİ Parti'nin oylarının iptal olması için diğer partilere de basılmış" şeklinde konuştu.

İl Seçim Kurulu'ndan sandıkların açıklamasını beklediklerini kaydeden Yılmaz, "Sandıkların tamamı derhal açılsın. Ortaya çıkacak tabloya göre kazanacağımıza yüzde 100 inanıyoruz. Sandıkları açın ve toplum vicdanındaki bu kanamayı durdurun. Ordu şu anda büyükşehir belediye başkansız. Seçim kuruluna güvenimiz tamdır. Sandıkların açılması suretiyle gereğinin yapılmasını bekliyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Hilmi Güler'in belediye başkanlığının İl Seçim Kurulu tarafından ilan edilmesi durumunda YSK'ya başvuracaklarına işaret eden Dervişoğlu, "Buradan Hilmi Güler'e de sesleniyorum. Kendisini bir devlet insanı olarak görüyorum. Sadece belediye başkanı olarak değil, bakan olarak da hizmet ettiğine hepimiz şahit olduk. Hilmi Güler gibi birisi böyle bir seçimden sonra hileyle alınmış bir makam üzerindeki şaibeyi kaldıramaz. Mazbatasını almasın diyorum." ifadesini kullandı.  

Hibya Haber Ajansı

Yılmaz: Seçim kuruluna güvenimiz tamdır
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Shenzhou-17 mürettebatı, dünyaya döndü
Shenzhou-17 mürettebatı, dünyaya döndü
IDF: Savaş uçakları, Lübnan'ın güneyindeki Hizbullah terör örgütüne ait hedefleri vurdu
IDF: Savaş uçakları, Lübnan'ın güneyindeki Hizbullah terör örgütüne ait hedefleri vurdu