Bayram tatili boyunca köprü ve otoyollar ücretsiz olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün işletmesindeki köprü ve otoyolların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla 9 günlük Ramazan Bayramı tatili süresince ücretsiz olacağını açıkladı.

151 kez okundu.
Bayram tatili boyunca köprü ve otoyollar ücretsiz olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Ankara - Niğde Otoyolu Ana Kontrol Merkezi’nde bayram tedbirlerine ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Uraloğlu’nun konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Yaşanması muhtemel yoğunluk nedeniyle bakanlık olarak kara, deniz, hava ve demiryollarında tüm önlemlerimizi almış bulunuyoruz. 7/24 esasına göre ülke genelinde yayılmış 18 adet bölge müdürlüğümüz, 122 adet bakım şefliğimiz, 15 tünel bakım işletme şefliği, 41 otoyol bakım işletme şefliği bayram süresince kesintisiz hizmet verecek.

Bu bayramda da Karayolları Genel Müdürlüğü’nün işletmesindeki köprü ve otoyollar Cumhurbaşkanımızın kararıyla 9 gün süresince cumartesi sabah itibarıyla bayram tatili sonuna kadar ücretsiz olacak.

Trafiğin yoğun olduğu karayolu güzergahlarımızda yol çalışmalarına da ara verdik. Trafiğin yoğun olan tatil bölgelerinde ek önlemler aldık. Tatil süresince devam eden yol bakım, onarım çalışmalarına asgari düzeye indirdik, mümkünse tamamen onları bırakma noktasında arkadaşlarımızla tasarrufta bulunduk.

Zorunlu olan kesimlerde bakım onarım gibi nedenlerle şerit sayısındaki eksilmeleri de gözden geçirerek mümkün olduğu kadar tam şerit sayısıyla trafiğe hizmet edelim istiyoruz. Şerit daraltmalarını mümkün olduğu kadar kaldırdık. Böylece uzun trafik kuyruklarının oluşmasını da engellemiş olacağız.

Otobüs terminallerinde denetimleri artırdık. Fahiş fiyat uygulamalarıyla ilgili mağduriyet yaşanmaması için firmalara da uyarılarda bulunduk. Özellikle karayolları tarafındaki otoyollarda olacak yoğunluğun önüne geçme adına bir müddettir hayata geçirdiğimiz serbest geçiş sistemiyle ana güzergahların birçoğunda da gişe alanları hiç hissedilmeden geçilmiş olacak.

Otobüs firmalarına turizm taşımacılığında kullanılan otobüsleri kullanmalarına yönelik de izin verdik. Ek seferler konulmak suretiyle taleplerin karşılanması için de bu tasarrufta bulunduk. Korsan taşımacılık yapan, sefer izni olmadan faaliyet gösteren, izinli olmayan yerlerde yolcu indiren veya bindiren ve fahiş fiyatlarla otobüs bileti kesen firmalara idari para cezalarını takip ederek uygulayacağız.

Ayrıca vatandaşlarımız yola çıkmadan ücretsiz 123 ya da 159 hattından ve KGM web sitesi üzerinden kapalı ve çalışma yapılan yollar ile hava durumu ve önemli yerler hakkında bilgi de alabilecek.

Memleketlerine gidemeyen veya tatillerini Ankara, İstanbul ve İzmir’de geçirecek vatandaşlarımız için İstanbul’da Marmaray, Sirkeci- Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı- Arnavutköy Metroları, Ankara’da Başkentray ve İzmir’de de İzban ücretsiz hizmet verecektir.

5-15 Nisan tarihleri arasında demiryolu taşımacılığında hızlı tren, ana hat ve bölgesel trenlerde kapasite artışına da gittik. Özellikle yüksek hızlı tren hatlarında 5 Nisan’dan itibaren başlayacak ek seferleler yaklaşık 18 bin 84 adet koltuk kapasitesinde artış sağlamış olduk.

Günlük sefer sayısını Ankara-İstanbul hattında 13+13’ten, 14+14’e, Konya-İstanbul hattında 4+4’ten 5+5’e yükselttik. Ayrıca Ankara-Konya hattında cuma ve Pazar günleri işletilen 1+1 adet hafta sonu seferi cumartesi günleri de işletilecektir.

Hızlı trenlerde olduğu gibi ana hat ve bölgesel trenlerde de ilave vagon ile 15 bin 200 adet koltuk artışını sağladık.
Başta İstanbul Havalimanı olmak üzere yurt çapındaki diğer tüm havalimanlarında yoğunluktan kaynaklanan herhangi bir sorun yaşanmaması için havalimanlarındaki personellerimiz tüm birimlerle koordinasyon içerisinde çalışmaya ve olmaya devam edecek.”

Hibya Haber Ajansı

Bayram tatili boyunca köprü ve otoyollar ücretsiz olacak
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Işıkhan, Beşiktaş’taki yangında hayatını kaybeden işçileri andı
Bakan Işıkhan, Beşiktaş’taki yangında hayatını kaybeden işçileri andı
BM: Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde toplumsal cinsiyete dayalı şiddet yüksek seviyelerde
BM: Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde toplumsal cinsiyete dayalı şiddet yüksek seviyelerde