Başkan Tugay: Şehrimize, Atatürk'e borcumuzu ödeyeceğiz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, görevi Tunç Soyer'den devraldı.

93 kez okundu.
Başkan Tugay: Şehrimize, Atatürk'e borcumuzu ödeyeceğiz

31 Mart tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen ve mazbatasını alarak göreve başlayan Cemil Tugay, Tunç Soyer ile devir- teslim töreninde buluştu. Devir -teslim töreni öncesi Başkan Tugay Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programa katılarak Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Başkan Tugay, bu güzel anı paylaşan herkese teşekkür ederek konuşmasına başladı. Geçen son bir iki ayın zor anlarla dolu olduğuna dikkat çeken Başkan Tugay, “Özellikle Mayıs genel seçimlerinden sonra, ülkemizde artık bir şeylerin düzelme ihtimali kalmadığına dair üzüntünün yaygın olduğuna dair düşünceler vardı. 31 Mart yerel seçimleri, insanların umutsuz olduğu o aylardan sonra gelen bir seçim oldu. Çok mücadele ettik. Halkımıza kulak verdik. Halkın bizlerden beklediklerine kulak vererek, onlarla kucaklaşmaya, onlarla duyguda, düşüncede, hedefte birlikte olduğumuzu ifade etmeye çalıştık. Çok mutluyuz. Daha da önemlisi geleceğe dair çok umutluyuz” dedi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin ardından Başkan Tugay bando eşliğinde yürüyerek Konak'ta bulunan Egemenlik Evi'ne geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Tunç Soyer, Başkan Tugay'ı kapıda karşıladı. Başkanlık makamında düzenlen devir- teslim törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Sözcüsü, İzmir Milletvekili Deniz Yücel, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP İzmir milletvekillerinden Sevda Erdan Kılıç, Ednan Arslan ile çok sayıda yurttaş katıldı.

Tunç Soyer, geleceğin dünyasının şehirler dünyası olacağını ifade ettiği konuşmasında şunları söyledi:

“Türkiye’nin de yerelden, kentler üzerinden dönüşeceği düşüncesiyle ve daima bu inançla yerelde siyaset yaptım. Popülizm rahatlığına kaçmadan, 10 yıl Seferihisar'da, 5 yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde canla başla çalışarak en iyisini yapmaya gayret ettim. İnandığım o dönüşümün resmini bir gün görebilmek için çok çalıştım. Nihayet 31 Mart akşamı Türkiye’nin büyük bölümünün kırmızıya boyandığı, yerelden dönüşümün ilk adımı olan o tabloyu gördüm, ülkece gördük, büyük bir mutlulukla kutladık. Hakimiyetin bir kez daha sadece ve sadece millete ait olduğu Cumhuriyetimizin gücüne güç kattık.”

Hibya Haber Ajansı

Başkan Tugay: Şehrimize Atatürk'e borcumuzu ödeyeceğiz
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Shenzhou-17 mürettebatı, dünyaya döndü
Shenzhou-17 mürettebatı, dünyaya döndü
IDF: Savaş uçakları, Lübnan'ın güneyindeki Hizbullah terör örgütüne ait hedefleri vurdu
IDF: Savaş uçakları, Lübnan'ın güneyindeki Hizbullah terör örgütüne ait hedefleri vurdu