Yazar İkbal'dan, Başkan Gülpınar'a çağrı! Urfa sizden farklı hizmetler bekliyor

Abdulkadir İkbal, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar'a çağrıda bulundu.

1565 kez okundu.
Yazar İkbal'dan, Başkan Gülpınar'a çağrı! Urfa sizden farklı hizmetler bekliyor


İkbal, Gülpınar'ın dedelerinden olan Şeyh Eyyüp Doktor Fuat'ı anarak, tarihi bağları hatırlattı. Şehirdeki bazı sorunlara dikkat çekerek çözüm önerileri sundu. Bunlar arasında, kapalı kasap pazarları, otopark sorunu, kaldırım işgalleri, ve hijyen standartlarının denetlenmesi yer aldı. Ayrıca, şehri tanıyan kişilerle düzenli toplantılar yapılması ve halkla buluşmalar önerildi. İkbal, Başkan Gülpınar'dan farklı ve daha etkili hizmetler beklediklerini vurgulayarak sosyal medya hesabından çağrıda bulundu.

Yazar Abdulkadir İkbal Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda;"31 Mart Belediye seçimi yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Kasım Gülpınar seçildi. Kendisini makamında ziyaret etmedim. Kıymetli vakitlerini almak istemedim. Üstad Bediüzzaman için dergahta okunan Mevlit esnasında Bediüzzamanın mezarı başında yanıma geldi, kucaklaştık.
Mehmet Kasım Gülpınarın da dedelerinden olan şeyh Eyyüp Doktor Fuatla birlikte 17 Nisan 1925 te idam edilmişti. Kendisi o esnada Şeyh Eyyüpten de bahsetti. Etrafı çok kalabalıktı. Bu konuda müsait bir zamanda sohbet etmek isterim..
Sayın Mehmet Kasım Gülpanar'a hep bilikte yardımcı olalım. Çünkü kendisi uzun yıllar Ankara da kaldı. Urfa da ki bazı yapılanma ve gelişmelerden belki haberdar olmayabilir.
Ben acizane kendisine şimdilik bir kaç öneride bulunmak istiyorum. İnşallah hayırlara vesile olur.
Haşimiye meydanında kapalı alanda bir kasap pazarımız vardı. Kesilen hayvanların gövdeleri dışarıdan görünmezdi. O kapalı pazar yerini kapattık. Alternatif bir kasap pazarı da yapılmadı. Kasapların bir kısmı Haşimiyeden Beykapısına doğru giderken o cadde üstüne taşındılar. Bir kısmıda Dergaha yakın yerde caddde üstünde hizmet veriyor. Kesilen hayvanların gövdeleri, kelleler, minbarlar, sakatatın her türlüsü o cadde üzerinde sergileniyor. Medeni bir şehre asla yakışmayan bir görüntü meydana geldi.
Hem merkezde ve hem de merkez ilçelerde kapalı alanlarda bu ihtiyacı gidermek üzere bir kaç tane kasap pazarı yapılmalıdır.
Ayınzeliha ve Halilürhman Göllerinin doğu tarafında mutlaka büyük bir otoparka ihtiyaç vardır. Çünkü o bölgede büyük bir park problemi yaşanmaktadır.Bilhassa dışarıdan gelenler vasıtalarına park yeri bulamadıklarından pişmanlık yaşamaktadır. Şehrin merkezinde de otoparklara ihtiyaç vardır. VE mutlaka bu ihtiyaç zaman kaybetmeden giderilmelidir.
Hatta otoparkı olmayan bazı özel hastahanelere bile ruhsat verilmiştir,
Kapaklı pasajından dergaha kadar o yol trafiğe mutlaka kapatılmalı ve oradaki esnafın ihtiyacı için gecenin belli saatlerinde vasıtalar oraya girmelidir.
Bir çok esnaf tarafından kaldırımlar adeta işgal edilmiştir. Yayaların hakkı gasp edilmiştir. Herk kes sadece kendi hakkı olan iş yerine çekilmelidir.
Geçmişte dergaha giden 63 plakalı otobüslere ücretsiz binildi. Tam bir felaket yaşandı. İşi olan olmayan her kes o otobüslere bindi. Otobüsler tıklım tıklım oldu. O güzergahtaki bir çok esnaf otobüslere binemez oldu ve zaman kaybına uğradı. İyi niyetle yapılan o hizmet vatandaşın adeta çilesi oldu.
Belki bundan yirmi yıl evvel Dağ eteği imara açıldı bir tek çivi çakılmadı. Ondan sonra daha evvel kendilerinin karşı çıktığı Kaşmer Dağı imara açıldı.Sayın Başkan lütfen araştırın o Kaşmer ağında kimlerin arsası var.O imar kimlere yaradı.
Lokanta ve pastahaneler sık sık denetlenmeli ve bilhassa mutfakta neler oluyor, bulaşıklar hijyenik olarak yıkanıyor mu, çünkü; evimizdeki gibi, lokantalarda da temiz tabaklarda yeme hakkımız var.
Semt pazarları Maliye ve diğer bazı kurumlarla birlikte denetlenebilir. Bu alanda tam bir başı boşluk yaşanıyor.
Acizane derim ki şehri bilen bir kaç kişi ile ayda bir defada olsa lütfen bir araya gelin ve şehri konuşun Size çok yardımcı olurlar. Yine hiç olmazsa iki ayda bir defa da olsa Şair Nabi Kültür merkezinde halkla bir araya gelmeli ve halkı dinlemeli. Bu da çok faydalı olur.
Şehrin giriş ve çıkışlarında başta Hz. İbrahim, Hz. Eyyup olmak üzere asrımızın allamesi Bediüzzamanın mesajları insanların nazarına verilmelidir.
Sayın Başkanım sizden farklı bir hizmet bekliyoruz, hepsi o kadar. Şehir konusunda sohbet edilecek daha çok şey var.
Allah yar ve yardımcınız olsun.”

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
CHP Genel Başkanı Özel, Zübeyde Hanım'ı mezarı başında andı
CHP Genel Başkanı Özel, Zübeyde Hanım'ı mezarı başında andı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de insanlık tarihinin en vahşi katliamlarından biri yaşanıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de insanlık tarihinin en vahşi katliamlarından biri yaşanıyor