Gazze'deki "katliamı" anlatan İngiliz cerrahın Fransa'ya girişine izin verilmedi

Stockholm, 5 Mayıs (Hibya) - Gazze'deki çatışma sırasında birçok ameliyata katılarak, bölgedeki gelişmelere doğrudan tanıklık eden Londralı Cerrah Ghassan Abu-Sitta'ya, Cumartesi günü Senato'da konuşma yapacağı Fransa'ya girişine izin verilmedi.

101 kez okundu.
Gazze'deki

Plastik ve rekonstrüktif cerrah Prof Ghassan Abu-Sitta, Cumartesi sabahı Londra'dan kalkan bir uçakla Paris'in kuzeyindeki Charles de Gaulle havaalanına vardıktan sonra, Fransız yetkililer tarafından Almanya'nın Avrupa'ya girişine Schengen çapında bir yasak koyduğu konusunda bilgilendirildi.

Fransız polisi, daha önce Nisan ayında Abu-Sitta'nın Almanya'ya girişine izin vermeyen Alman makamlarının, bu kez de Abu-Sitta'ya bir yıl süreyle vize yasağı koyduğunu, böylece tüm Schengen ülkelerine girişinin yasaklandığını söyledi. Abu-Sitta'nın Paris'e uçmadan önce bundan haberdar olup olmadığı ise net değil.

"Fransa'ya girmemi engelliyorlar. Bugün Fransız senatosunda konuşmam gerekiyordu," diyen Abu-Sitta, Yeşiller partisi parlamenterleri tarafından Gazze hakkında konuşmak üzere üst meclis olan Sénat'ta bir konferansa davet edilmişti. Konferansın teması 'Fransa ve onun Gazze'de uluslararası hukukun uygulanmasındaki sorumluluğu' idi

Abu-Sitta X'e şunları yazdı: "Fransız yetkililer tam bir kindarlık örneği sergileyerek daha erken bir uçağa binmeme izin vermiyor ve beni gece geç saatlerde Londra'ya dönen son uçağa göndermekte ısrar ediyor."

Fransız yetkililer, Abu-Sitta'nın Fransa'ya girişinin reddedildiğinden haberdar olmadığını söyledi ancak Le Monde'a konuşan bir sözcü "Söz konusu olan bir Schengen reddi olduğunda, sınır polisi bu konuda fazla bir şey yapamaz." dedi.

Hibya Haber Ajansı

Gazze'deki "katliamı" anlatan İngiliz cerrahın Fransa'ya girişine izin verilmedi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Recean'dan yeniden Hırvatistan Başbakanı seçilen Plenkovic'e tebrik
Recean'dan yeniden Hırvatistan Başbakanı seçilen Plenkovic'e tebrik
Şanlıurfa'da belediye kamyonu ile traktör çarpıştı: 2 yaralı
Şanlıurfa'da belediye kamyonu ile traktör çarpıştı: 2 yaralı