Kahraman iddiaları paylaştığı fotoğrafla yalanladı

Ceylanpınar Belediyesi'nin girişindeki tabelada T.C. ibaresinin kaldırıldığı yönünde yapılan haberlere cevap veren Belediye Eşbaşkanı Uğur Kahraman paylaştığı fotoğrafla iddiayı yalanla Kahraman, "Belediyemizin tepesinde T.C. yazısı hâlâ yerinde durmaktadır" dedi.

3274 kez okundu.
Kahraman iddiaları paylaştığı fotoğrafla yalanladı

Ceylanpınar Belediye binasının girişinde bulunan tabelaya üç dilde “Ceylanpınar Belediyesi” cümlelerinin eklenmesinin ardından, tabeladan “T.C ibaresinin çıkarıldığı” şeklinde yapılan sosyal medya paylaşımları ve haberlere cevap Belediye Eşbaşkanı Uğur Kahraman’dan geldi. Konuya ilişkin olarak belediye binasının fotoğrafını paylaşan Kahraman açıklamasında şunları söyledi:
"Algı yaratmaya çalışarak hiçbir yere varamazsınız. Kısa bir süre önce objektiflikten uzak sadece ismen gazeteci olan ve demokrasiden uzak zihniyetteki bir kesim tarafından bizlerin Ceylanpınar Belediyesi tabelasından T.C. yazısını kaldırdığımıza yönelik bir algı yaratma telaşına girmişti. Oysaki bizleri ayrıştırmak ile suçlayan bu zihniyetlerin aksine bizlerin birleştirme niyetinde olduğumuzu hiçbir zaman anlamayacaklardır. Bizler bir dilde yazılan tabelayı bu bölgede yaşan bütün halkların belediyesi olacağız mesajıyla üç dilde yazarak değiştirdik. T.C. Yazısını kaldırdığımız iddiası ise, algı yaratarak ayrıştırılmak istenen art niyetten başka bir amaç gütmemektedir. Çünkü fotoğrafta görüldüğü gibi belediyemizin tepesinde T.C. yazısı hala yerinde durmaktadır. Bilinmesini isteriz ki, bizim T.C yazısı ile hiçbir sorunumuz olmadığı gibi, bizler Türkiye Cumhuriyeti yasalarına ve hukukun üstünlüğüne inandığımızdan bu ülkeyi bize karşı algı yaratmak isteyenlerden daha çok seviyor ve kolluyoruz. Bu anlayış ile bu belediye bu bölgede yaşayan bütün halkların belediyesi olduğunu tekrar vurguluyor ve diyoruz ki; Ceylanpınar Belediyesi, Şaredariya Serêkaniyê, بلدية رأس العين halkların belediyesidir. Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum."

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
IDF: Savaşın başlangıcından bu yana yaklaşık 4 bin aranan şahıs tutuklandı
IDF: Savaşın başlangıcından bu yana yaklaşık 4 bin aranan şahıs tutuklandı
IDF, Hizbullah’ın mühimmat deposu ve askeri yapısına saldırı düzenledi
IDF, Hizbullah’ın mühimmat deposu ve askeri yapısına saldırı düzenledi