Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunduğu yazılı soru önergesiyle, Acil Yardım ve Afet Yönetimi lisans bölümü mezunlarının yaşadığı istihdam sorunlarını gündeme taşıdı. Şenyaşar, önergesinde Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na yedi maddelik bir soru listesi yöneltti.
Milletvekili Şenyaşar, 21 üniversitede aktif olan Acil Yardım ve Afet Yönetimi lisans programlarından mezun olan öğrencilerin ne kamuda ne de özel sektörde istihdam edilemediğini vurguladı. Mezunların mesleki tanımlarının hâlen netleşmemiş olmasının bu duruma neden olduğunu belirtti.
2020 yılının Mart ayında başlatılan ve Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Sağlık Meslekleri Mevzuat Güncelleme Çalışması”nın hâlâ tamamlanmamış olmasının mağduriyeti artırdığını ifade eden Şenyaşar, konuyla ilgili şu sorulara yanıt istedi:
Acil Yardım ve Afet Yönetimi lisans bölümünde kayıtlı ve mezun öğrenci sayısı kaçtır?
Bu bölümün bulunduğu üniversitelerde kontenjanlar kaç kişiliktir? Kontenjanlar dolmuş mudur?
Mezunların istihdam olanakları nelerdir? Hangi bakanlıkta kaç kişi görev yapmaktadır?
Sağlık Bakanlığı bünyesinde bu bölüm mezunları için istihdam olanağı var mıdır? Bakanlıkta kaç mezun çalışmaktadır?
2025 yılı KPSS atamalarında bu bölüme kaç kontenjan ayrılmıştır?
Mezunların meslek tanımı bulunmamakta mıdır? Yoksa, bunun gerekçesi nedir?
“Sağlık Meslekleri Mevzuat Güncelleme Çalışması” tamamlanmış mıdır? Tamamlanmadıysa gerekçesi nedir?
Milletvekili Şenyaşar, lisans eğitimi almış binlerce öğrencinin belirsizlik nedeniyle gelecek kaygısı taşıdığını belirterek, Sağlık Bakanlığı’ndan acil çözüm beklediklerini ifade etti.