Vali Hasan Şıldak, makamını Hiranur Çiçek’e devrederek, çocukların gelecekteki sorumluluklarına dikkat çekti. Temsili devir teslim törenine İl Millî Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Okul Müdürü Hadi Bedir ve sınıf öğretmeni Nurhan Sunay da katıldı.
Vali Şıldak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
"Sevgili Hiranur, bütün çocuklarımız adına Valiliğimizde misafirimiz oldu… Bilgisi, özgüveni, zarafeti ve ülkesine olan sevdasıyla 23 Nisan’ın en güzel karelerinden birini oluşturdu… Çocuklarımız, güçlü Türkiye’nin en büyük umutları."
Minik Vali Hiranur Çiçek ise ilk açıklamasında, tüm yaşıtlarına "Çok çalışmalıyız" mesajını verdi ve şehitleri andı. Konuşmasında, "Bu değerli makamı benimle paylaştığı için Sayın Valimiz Hasan Şıldak’a teşekkür ediyorum. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün biz çocuklara armağan ettiği bu bayram, onun bizlere verdiği önemin en güzel göstergesidir. Bu vatanı en iyi şekilde koruyacağımıza söz veriyoruz" dedi.
Tören sonunda Vali Hasan Şıldak, Hiranur Çiçek’e çeşitli hediyeler takdim ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.