Gedik Yatırım, BIST-100 Endeksi’nin güne dalgalı bir açılışla başlaması beklendiğini duyurdu. Raporda şu analizler bulundu:

"Piyasa Gündemi

Küresel piyasalarda, ABD ile Çin arasındaki gelişmeler kafa karıştırıyor. ABD yönetimi, Çin ile görüşmeler yapıldığına yönelik açıklamalarda bulunurken, Çin ise bu iddiaları yalanlıyor. ABD Başkanı Trump, Çin ile bir anlaşma olmadığı sürece tarifelerde herhangi bir indirime gidilmeyeceği uyarısında bulunuyor. Çin'in de ABD'ye karşı duruşu oldukça net bu nedenle bu hafta içerisinde iki ülke arasındaki gelişmeler önemini korumaya devam edecek. ABD'de bilanço sezonu sürüyor ve şirket karları da yakından izleniyor. Bugün için veri takvimi sakin. Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, ABD'de Dallas Fed imalat aktivite endeksi açıklanacak. Veri bazlı bir harekete neden olması beklenmemektedir. Gelecek hafta Fed haftası olacağı için bu hafta Fed üyelerinin konuşmaları olmayabilir.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler
Önemli bir veri akışı bulunmamaktadır.

BIST-100 Strateji

BIST-100 Endeksi cuma gününü %0,61 oranında bir düşüşle 9.433 puandan tamamladı. Son dönemde güçlü bir direnç olarak çalışan 9.500 bölgesini test eden ancak bu bölgeyi aşamayan endekste 9.500 bölgesini kritik direnç olarak izlemeye devam edeceğiz. 9.500 üzerinde kalıcılık sağlanabilirse yükseliş eğiliminin devam edebileceği endekste 9.550 – 9.590 bölgesi ile 200 günlük üssel ortalama (9.639) güçlü bir direnç konumunda bulunmaktadır. 200 günlük ortalama üzerindeki kapanışlarda alımlar yeni bir ivme kazanabilir ve 100 günlük üssel ortalama (9.730) test edilebilir. Endekste kâr satışlarının gözlenmesi halinde ise 9.400 – 9.380 aralığı kısa vadeli destek bölgesi olup, bu bölge altında 9.350 – 9.300 ve 9.245 destek olarak takip edilebilir. BIST-100 Endeksi’nin güne dalgalı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

Önemli Makro ve Şirket Haberleri

S&P Türkiye’nin kredi notu ve görünümünü BB- ve durağan olarak teyit etti

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poors Türkiye’nin uzun vadeli kredi notunu BB- (Yatırım yapılabilir seviyenin 3 kademe altına denk geliyor) ve görünümü de durağan olarak teyit etti. Son dönemde döviz rezervlerindeki sert gerileme ve CDS priminde yaşanan yükseliş nedeniyle kurumun görünümü negatife çekebileceğini belirtmiştik. Kurum, döviz kuru oynaklığındaki artışa ve döviz rezervlerindeki azalmaya dikkat çekse de, mevcut ekonomi ekibinin sıkı para politikası ve yüksek enflasyonu düşürme ve dolarizasyonu azaltma politikalarını sürdürmeleri nedeniyle durağan görünümün korunduğunu öne çıkarıyor. S&P bütçe görünümde daha fazla bozulma ile birlikte dezenflasyon politikalarında geri dönüş olması ve döviz rezervlerinde düşüşlerin devam etmesi durumunda kredi notunun düşürülebileceğini belirtiyor. S&P öte yandan, enflasyonun tek haneli seviyelere yaklaşması ve Türk Lirasına karşı yatırımcı güveninin yeniden sağlanması durumunda ise kredi notunun artırılabieceğini söylüyor.

S&P, geçen yıl Türkiye'nin kredi notunu Mayıs ve Kasım'daki iki toplantısında da artırmıştı. S&P’nin bir sonraki değerlendirmesi 17 Ekim de, diğer iki büyük kurum olan Moody’s ve Fitch’in değerlendirmeleri ise 25 Temmuz’da gerçekleşecek."

Hibya Haber Ajansı
Advert