Vida numarasını unutan çocuğu tavana astı

Konya'da araç yedek parça satışı yapan bir iş yerinin sahibi olan M.C., alacağı vidanın numarasını unutan E.A.Y.’yi (15) palangaya bağlanıp tavana astı. E.A.Y. yaşadıklarını aynı işyerine çalışan ağabeyi H.H.Y.’nin bir malzemeyi hatalı büktüğü gerekçesiyle M.C. tarafından dövülmesinin ardından ailesine anlattı.

976 kez okundu.
Vida numarasını unutan çocuğu tavana astı

Konya'da araç yedek parça satışı yapan iş yerinde çalışmak zorunda bırakılan E.A.Y. (15) alacağı vidanın numarasını unuttuğu gerekçesiyle iş yeri sahibi M.C. tarafından, halk arasında ‘caraskal’ olarak bilinen palangaya bağlanıp asıldı.
 
Merkez Karatay ilçesinde yaşayan H.H.Y. (17) ile kardeşi E.A.Y., geçtiğimiz eylül ayında araç yedek parça satışı yapan M.C.'ye ait iş yerinde çırak olarak işe başladı. Yaklaşık 20 gün sonra E.A.Y., iş yeri sahibi M.C. tarafından vida alması için malzemeciye gönderildi. Alacağı vidanın numarasını unutan E.A.Y., yolda ağabeyi H.H.Y.'yi telefonla arayıp vidanın numarasını sordu. E.A.Y. vidayı alıp, iş yerine döndü.
 
'BİR DAHA UNUTMAZSIN' DEYİP TAVANA ASTI
 
İş yeri sahibi M.C., iddiaya göre vidayı unuttuğu için E.A.Y.'yi halk arasında ‘caraskal’ olarak bilinen palangaya bağlayıp astı. Pantolonu da yarıya kadar indirilen E.A.Y., yaklaşık 15 dakika asılı kaldıktan sonra M.C. tarafından caraskal kırılabilir düşüncesiyle indirildi. 
 
İki kardeş korktukları için bu durumu ailesine anlatmadı. E.A.Y., olayın ardın o iş yerine bir daha gitmedi.
 
Ağabey H.H.Y. de, 5 Aralık günü, iddiaya göre bir malzemeyi hatalı büktüğü gerekçesiyle M.C. tarafından tekme tokat dövüldü. Gözünde morarma ve yüzünde şişlik oluşan H.H.Y. hastaneye gidip tedavi oldu, rapor aldı. Ardından polise gidip M.C. hakkında şikayette bulundu. 
 
Şikayet üzerine M.C. hakkında 'kasten yaralama' suçundan soruşturma başlatıldı. Ağabeyinin olayının ardından E.A.Y. de M.C. tarafından gördüğü şiddeti ailesine anlattı. Ailesi de avukatları aracılığıyla E.A.Y.'nin, M.C. tarafından çekilen fotoğrafı delil olarak kullanıp, suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.  
 
'ÜZERİME KİMYASAL SU SIKTILAR'
 
Korktukları için gördüğü şiddeti ailesine söylemediğini belirten E.A.Y., yaşadıklarını anlattı. E.A.Y., ''Vidayı almak için malzemeciye gidiyordum. Yolda vidanın numarasını unutup, ağabeyimi aradım. O da M.C.'ye sorup, bana döndü. Vidayı alıp iş yerine geldim. M.C., 'Vidanın numarasını nasıl unutursun' deyip, önce kulağımı çekti, sonra beni vinçle tavana astı. 15 dakika boyunca acı içerisinde asılı kaldım. Bir süre sonra caraskal kırılır diye beni aşağıya indirdiler. Acı içerisinde ve gittim. Daha önce de iş yerinde makineyi temizlerken üzerime kimyasal su sıkmışlardı. Ertesi gün her yerim kabarık olmuştu. O anları düşündükçe sinirlenip, utanıyorum. Ağabeyime de tekme ve tokatla saldırıp, gözünü morarttılar.''
 
M.C.'den şikayetçi olan kardeşler, suç duyurusunda bulunma hazırlığında.

 

 

Kaynak:MA

Vida numarasını unutan çocuğu tavana astı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Kuzey Kore televizyonu kot pantolonu sansürledi
Kuzey Kore televizyonu kot pantolonu sansürledi