Pazarcılar: borçla ay sonunu getiriyoruz

ADANA - Yaşanan ekonomik kriz ve pandemiden dolayı zor günler geçirdiklerini anlatan pazarcılar, yakınlarından aldıkları borçla ay sonunu getirebildiklerini söyledi.

1647 kez okundu.
Pazarcılar: borçla ay sonunu getiriyoruz

Ekonomik kriz ve pandemiden dolayı zor günler geçiren pazarcılar, satışlarının iyi olmamasından şikayetçi. Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı PTT Evleri Mahallesi’nde kurulan semt pazarında çalışanlar, iş yapamadıkları için ay sonunu getiremediklerini söyledi. 
 
Yıllardır pazarda çalıştığını dile getiren Ömer Yanıkkaya, ekonomik kriz ve pandemiden dolayı çok zor günler geçirdiğini anlattı. Esnaf, pazarcı ve işçinin durumunun daha kötü olduğunu anlatan Yanıkkaya, “Bu süreçte dükkanı olan insan dükkanını, şirketi olan şirketini kapatmak zorunda kalıyor. Borçla hayatta kalmaya çalışıyoruz. Geçindirmem gereken bir evim, bakmakla yükümlü olduğum iki çocuğum var” dedi. 
 
BORÇLA AY SONUNU GETİRİYOR
 
Ekonomik krizden önce pazarcılık yaparak geçimini rahatlıkla sağlaya bildiğini ancak şimdi çok zorlandığını anlatan Yanıkkaya, ancak yakınlarından borç alarak ay sonunu getirebildiğini söyledi. Yanıkkaya, “Benim gibi ve durumu benden daha kötü bir sürü insan var. Bizim gibi insanların sesini duyurmak lazım. Aç olana yardım yapmayan tok olana kat ve kat yardım yapan sisteme karşıyız. Ekonomik krizin olmadığını söyleyenler yalan söylüyorlar" diye konuştu. 
 
'EVE EKMEK GÖTÜREMİYECEK DURUMA GELDİK'
 
Küçük yaştan beri pazarda ekmeğini kazandığını dile getiren İhsan İrak, "Ekonomik kriz bizi mahvetti. Halimiz perişan oldu. İsterseniz halkada sorabilirsiniz. Halimiz gözler önündedir. Evimize ekmek götüremeyecek duruma gelmişiz. Pandemi dolayısıyla haftanın iki veya üç gibi işe çıkıyoruz, kazancımız çok düştü. Sokağa inip halka baksınlar hallerini görsünler her şey sokakta belli olur. Bu iktidar zengini daha zengin edip, fakiri daha fakir yaptı" ifadelerini kullandı. 
 
'İŞ YAPAMIYORUZ’
 
Ekonomik olarak zorlu bir süreçten geçtiklerini anlatan Bayram Kahraman ise şunları söyledi: “Esnafın işi olmadığı için dükkanı açtığımız gün de iş olmadığı için zarar ediyoruz. Satın aldığımız ürünler elimizde kalıyor. Zor günlerden geçiyoruz herkese Allah yardım etsin." 

 

MA

Pazarcılar borçla ay sonunu getiriyoruz
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
YENİLEME - TÜİK-Yurt içi üretici fiyatları Nisan'da yıllık yüzde 55,66 yükseldi
YENİLEME - TÜİK-Yurt içi üretici fiyatları Nisan'da yıllık yüzde 55,66 yükseldi
TÜİK- Yurt içi üretici fiyatları Nisan'da aylık yüzde 3,60, yıllık yüzde 55,66 yükseldi
TÜİK- Yurt içi üretici fiyatları Nisan'da aylık yüzde 3,60, yıllık yüzde 55,66 yükseldi