400 bin nüfuslu ilçenin tek PTT şubesinde izdiham

DİYARBAKIR – Nüfusu 400 bini bulan Bağlar ilçesinde faaliyette olan tek PTT Şubesi, 17 günlük pendemi tedbirlerinin ardından yığılmalara neden oldu. İzdiham sonucu şubenin otomatik kepenk sistemi bozuldu.

2132 kez okundu.
400 bin nüfuslu ilçenin tek PTT şubesinde izdiham

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesinde faaliyet gösteren PTT Şubesi’nde, 17 günlük tam kapanmanın ardından izdiham yaşandı. Sabahın erken saatlerinde şube önünde kuyruklar oluşturan yurttaşlar, fatura ödemesi yapmak ve sosyal yardım parasını almaya çalıştı. Kısa bir sürede şube önünde uzun kuyruklar oluşmaya başladı. Yoğunluğun artmasıyla şubenin otomatik kepengi indirildi.  İndirilen kepenk aşırı basınç nedeniyle bozuldu. 
 
400 BİN NÜFUSLU 
 
400 bin nüfusun yaşadığı ilçesinde, sadece tek bir PTT şubesinin açık olması kuyruktakilerin tepkisine neden oldu. Yer yer şube önünde bekleyen görevliler ile halk arasında tartışma çıktı. Tartışma sonucu kuyruktakiler ile güvenlik arasında arbede yaşandı. Şube önünde bekletilen zırhlı polis aracından anonslar yapılarak, ortam sakinleştirilmek istendi. Kuyruğa girenler, bu durumu “rezillik” olarak tanımlarken, organizasyonsuzluğa dikkati çekti. Bir çok kişi yaşanan kargaşa üzerine, işlemlerini yapmayarak, geri döndü. 
 
‘BU DURUMU KABUL ETMİYORUZ’
 
Sabahın saat 06’sında PTT önüne geldiğini belirten Seniha Oruç, “PTT personeli keyfine göre kapıları açıp kapatıyor. Yazık bu insanlara, bu kadar neden bekletiliyoruz. Rahmet olmalı, sabahtan akşama kadar burada bekliyoruz. Kadınlar, erkekler her gün burada kavga ediyor. Yazık günahtır. Bu durumu kabul etmiyoruz, nedir bu. Burada bizi cezalandırıyorlar mı?  Geliyoruz buraya sistem yok daha sonra şubeyi kapatıyorlar” diye konuştu. 
 
‘ÖDEMEDEN EVE GİDİYORUM’
 
Ramazan Kaya ise gördüğü manzara karşısında şaşkınlığı şu sözlerle dile getirdi: “Benim bir şey dememe gerek yok, insanların halini görüyorsunuz. Elektrik faturasını ödemek için sabah geldim, ancak sıra yok. Bu rezaleti görüyorsunuz, bir de salgın var diyorlar. Bir açıp bir kapatıyorlar. Bu işin sonu ne olur bilmiyoruz. Bu kadar kalabalığın olması kabul edilemez. Halkın cebinde bir şey kalmamış, birkaç kuruş için gelmişler, burada bu kadar kalabalığı oluşturuyorlar. İnşaatta çalışıyordum. Kapanma var diye işlerimizi bıraktık. İşimiz iyi değil, sabah geldim faturayı ödemeye ancak faturayı ödeyemeden eve gidiyorum.” 

 

(MA)

400 bin nüfuslu ilçenin tek PTT şubesinde izdiham
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Akşener, İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Dervişoğlu'nu tebrik etti
Akşener, İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Dervişoğlu'nu tebrik etti
CHP Genel Başkanı Özel, Manisa İl Başkanlığında partililerle buluştu
CHP Genel Başkanı Özel, Manisa İl Başkanlığında partililerle buluştu