Sakal Star Türkiye şampiyonu Kaya: Şanlıurfa’yı Avrupa’da temsil edeceğim

Sakal Star Türkiye Şampiyonu Şanlıurfalı Yusuf Kaya, “Şu anda Avrupa’da bu tür yarışmalar olduğunda özellikle Şanlıurfa’yı temsil etmekten gurur duyarım. Zaten bu tür yarışmalar olduğunda da Şanlıurfa’yı Avrupa’da temsil edeceğim” dedi.

5019 kez okundu.
Sakal Star Türkiye şampiyonu Kaya: Şanlıurfa’yı Avrupa’da temsil edeceğim

Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen 'Sakal Star Türkiye' yarışması yapıldı.

Kuaför Özcan Tekcan'ın yanı sıra dijital medya danışmanı ve yazar Oğuzhan Saruhan ve 2016 İsveç sakal yarışması şampiyonu Mehmet Gökcek'in jüri üyeleri arasında bulunduğu 'Sakal Star Türkiye' yarışmasının kazananları açıklandı.

Şanlıurfa'dan yarışmaya katılan Yusuf Kaya jüri üyelerinin oylarıyla Türkiye'nin en tarz sakalına sahip isim olarak birincilik ödülüne layık görüldü.

Yarışmada birinci olarak Şanlıurfa’nın adını duyuran Yusuf Kaya, Ruha Haber Ajansı mikrofonlarına konuştu.


“BİRİNCİ OLACAĞIMI ZANNETMİYORDUM AMA DERECEYE GİRECEĞİMİ BİLİYORDUM”

Sakal Star Türkiye Şampiyonu Şanlıurfalı Yusuf Kaya, dereceye gireceğini bildiğini ama şampiyonluğun kendisi için sürpriz olduğunu ifade ederek, “Türkiye’de en iyi sakal yarışmasında birinci oldum. Tabii ki bu gururu Şanlıurfa’ya getirdiğim için gerçekten çok gururluyum. Değerli jüri üyelerine de ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Birinci olacağımı zannetmiyordum ama dereceye gireceğimi biliyordum. Sosyal medya üzerimde başvuru yaptım, pandemiden dolayı videolu bir yarışma oldu. Türkiye’de ilk defa düzenlendiğinden dolayı belli bir kesim bilmiyor. Görenlerde şaşırıyor. Jüri üyelerimizden Mehmet Bey’de İsveç sakal şampiyonu. Zaten birinci olduğumu beni arayarak söylediler. Şaşırdım tabii, dereceye gireceğimi biliyordum ama birinci olacağımı tahmin etmemiştim” dedi.


“GÜNLÜK BAKIMI GERÇEKTEN ÇOK ZOR BUNU HERKES YAPAMAZ”

Yusuf Kaya, sakal bakımın zahmetli ve zor olduğuna dikkat çekerek, “Günlük bakımı gerçekten çok zor bunu herkes yapamaz. Özellikle bakım ürünlerinde başarılı olmak lazım. Kuaförünüzün de yüzüne uyan bir saç ve sakal modelini uydurması lazım. Beslenmenize de dikkat etmeniz lazım, sonuçta o sakalında beslenmesi gerekir. Sakal köklerinin gür olması lazım daha gür ve toplu çıkması için. Bakımı günde 1,5-2 saatimi alıyor. Zor demeyelim ama uğraş gerektiriyor. Bunu da severek yapıyorum ve kendime de yakıştırıyorum. Yakıştırdıklarından dolayı çevremden de ilgi var. Ben sosyal medyada paylaşınca da herkes şaşırdı, en başta kimse inanmadı. Haberleri gördükten sonra bir mutluluk geldi. Sonuçta Türkiye birincisiyim ve bunu Şanlıurfa’ya getirdim” diye konuştu.


“ŞANLIURFA’YI AVRUPA’DA TEMSİL EDECEĞİM”

Kaya son olarak Avrupa’da bu tür yarışmalarda Şanlıurfa’yı temsil edeceğinin altını çizerek şöyle devam etti:

“Şu anda Avrupa’da bu tür yarışmalar olduğunda özellikle Şanlıurfa’yı temsil etmekten gurur duyarım. Zaten bu tür yarışmalar olduğunda da Şanlıurfa’yı Avrupa’da temsil edeceğim. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

 

 

RHA

Sakal Star Türkiye şampiyonu Kaya : Şanlıurfa’yı Avrupa’da temsil edeceğim
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi