Yangınlardan kaynaklı 4 ilde onlarca köy boşaltıldı

Adana, Mersin, Osmaniye ve Antalya'da çıkan orman yangınları 3 gündür söndürülemedi. Binlerce hektar ormanlık alan küle döndü, çok sayıda canlı yaşamını yitirdi ve onlarca köy tedbir amaçlı tahliye edildi.

1257 kez okundu.
Yangınlardan kaynaklı 4 ilde onlarca köy boşaltıldı

Adana, Mersin, Osmaniye ve Antalya'da 28 Temmuz'da ormanlık alanlarda çıkan yangınlar kontrol altına alınamıyor. Bazı noktalarda yangınlar kontrol altına alınırken, binlerce hektar alan zarar gördü. Yangınlar nedeniyle evler külle dönerken, yüzlerce canlı yaşamını yitirdi. Yangınlarda şimdiye kadar 3 kişi hayatını kaybederken 200'e yakın insan da yaralandı. Ekiplerin kısıtlı imkanlarla müdahalesi yangınları söndürmeye yetmiyor. 
 
Adana'nın Feke, Aladağ, Kozan ve Yüreğir ilçelerinde yayılan yangınlar söndürülemedi. Adana'nın Feke ilçesinde Karacauşağı Mahallesi'ndeki ormanlık alanda gece saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın kontrol altına alınamazken, söndürme çalışmaları yetersiz kaldı. Aladağ ve Kozan'da 28 Temmuz'da çıkan yangını ise devam ediyor. 
 
'7 KÖY TAHLİYE EDİLDİ' 
 
Adana Valisi Süleyman Elban, Kozan ve Aladağ ilçelerindeki yangınlarla ilgili açıklama yaptı. 22 ayrı noktada çıkan orman yangınında 20'sinin söndürüldüğünü aktaran Elban, "Kozan’da 7 köy risk altındaydı ve tüm köylülerimizi tahliye ettik. Şu an için can riski görünmüyor. Evlerimizde kısmi zarar var. Yangınlarla ilgili gözaltı söz konusu değil. Çok yönlü konu araştırılıyor. En yüksek ihtimal ise elektrik tellerinden çıktığı gözüküyor. Kesin bir bulgu yok. Şu anda tek odaklandığımız yangının söndürülmesi” dedi.
 
MERSİN 
 
Mersin'in Aydıncık İlçesinde de 3’üncü gününde devam eden yangın rüzgarın etkisiyle büyüyor. Pembecik Mahallesi’nde başlayan yangın ilçe merkezine kadar ulaştı. İlçeye bağlı Durahan, Karaseki, Yenikaş ve Cumhuriyet mahallelerinde yangın nedeniyle tahliyeler başladı. Yangının sıçradığı mahallelerde kimi ev ve araçlar kullanılamaz hale geldi. Adana-Antalya Otoyolu Aydıncık ilçe girişinden itibaren trafiğe kapatıldı. Silifke ilçesinde de dün sabaha karşı başlayan yangın rüzgarın etkisiyle hızlıca yayıldı. İlçede Yeşilovacık, Akdere, Işıklı, Hırmanlı, Bağalanı ve İmammuşağ mahallelerinde evler tahliye edildi. 
 
ANTALYA
 
Antalya'nın Manavgat ilçesinde 28 Temmuz'da başlayan yangında halk çaresiz ve müdahaleler yetersiz. 3 kişinin yaşamını yitirdiği yangında, çok sayıda insan da yaralandı. Binlerce hektarlık alan küle dönüştü, çok sayıda yerleşim yeri tahliye edildi. Gazipaşa ilçesine bağlı Küçüklü ve İnceiz Mahallesi'ndeki ormanlık alanda da henüz bilinmeyen bir nedenle yangın başladı. 4 farklı noktada çıkan yangına ekipler sevk edildi. 
 
OSMANİYE 
 
Osmaniye'nin Kadirli ilçesine bağlı Kazmacalı, Karatepe ve Bozkuyu köyleri arasındaki ormanlık alanda çıkan yangın, 3'üncü gününde. Yangın Karatepe Aslantaş Milli Parkı’na sıçradı. 6 köyün tahliye edildiği, 20 evin de hasar gördüğü yangın, Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesi sınırlarına ulaştı. Bir taraftan alevlere müdahale edilirken diğer taraftan da müzedeki tarihi eserler tedbir amaçlı Osmaniye Müze Müdürlüğü'ne nakledildi. 
  

(MA)

Yangınlardan kaynaklı 4 ilde onlarca köy boşaltıldı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
YENİLEME - TÜİK-Tüketici fiyatlarında yıllık artış Nisan'da 69,80'e yükseldi
YENİLEME - TÜİK-Tüketici fiyatlarında yıllık artış Nisan'da 69,80'e yükseldi
YENİLEME - TÜİK-Yurt içi üretici fiyatları Nisan'da yıllık yüzde 55,66 yükseldi
YENİLEME - TÜİK-Yurt içi üretici fiyatları Nisan'da yıllık yüzde 55,66 yükseldi