TFF hiçbir soruna çözüm bulabilecek durumda değil

Spor yazarı Ahmet Çakır, yeni sezona ilişkin, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) hiçbir soruna çözüm bulabilecek durumda olmadığını savundu.

775 kez okundu.
TFF hiçbir soruna çözüm bulabilecek durumda değil

MEHMET BAYER - 18.08.2021 - HİBYA - Spor yazarı Ahmet Çakır, yeni sezona ilişkin, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) hiçbir soruna çözüm bulabilecek durumda olmadığını savundu.

Çakır, HİBYA'ya yaptığı açıklamasına, futbolumuzu yere seren bütün sorun ve sıkıntıların ortada olduğu yeni bir sezondan güzellikler bekleyebilir miyiz, sezona bir futbol adamının adının verilmesi gibi konuşmaya değmeyecek kadar basit bir işi halledemeyen TFF ile hangi sorunu çözebiliriz? sorularıyla başladı.

Ülkede milyonlarca insanın sporla ilgisinin tuttukları takımın maçlarını kazanmasıyla sınırlı olduğuna, bunun dışındaki durumların pek kimseyi ilgilendirmediğine işaret eden Çakır, ''O nedenle 2021-22 sezonunun başlaması, sözü edilen yığınları sevindiren bir gelişme. Futbolumuzla ilgili bir yığın sorun ve sıkıntının ortalık yerde durması, bunların çözümü konusunda hemen hiçbir çaba gösterilmeyişi, üzerinde durulacak bir durum değil. Takımınız maçı kazandı mı? Yaşasın, en büyük biziz. Bu sezon kesin olarak şampiyonluk olacağız.
Kaybettiğinizde de hazır şablon ve sloganlar var, hakem bizi ince ince doğradı, hoca takımı iyi hazırlamamış, bu sezon takımdan bir cacık olmaz...'' dedi.

Çakır, bu anlamsız saçmalıkları fikir sanan milyonların yaşadığı ülkede sorunların çözümü konusunda iyimserliğin de kolay olmadığını belirterek, şöyle konuştu:

''O kadar ki yıllardır bir türlü neyi anlatamadıklarını merak ettiğim yorumcu arkadaşlarım yine aynı boş laflarla sezona başlamakta hiçbir sakınca görmediler.
Aralarında bayrağı taşıyan Erman hocanın Beşiktaş’la ilgili olarak, siyah-beyazlı takımın bu haliyle Şampiyonalar Ligi’nde başarılı olamayacağı türünden anlamsız bir laf salatası, haftanın en çok ilgi gören olayı oldu denilebilir. Beşiktaş taraftarlarının yağdırdığı küfürler Erman hocaya gerekli reytingi sağlıyor. Birkaçı dışında öteki arkadaşlarımızın da futbolumuzun gerçek sorunlarıyla ilgilenme, bunların çözümü, oyunun güzelleşmesi ve uluslararası yarışmalarda daha iyi durumda olabilmemiz gibi gerçek konularla hiçbir ilgileri yok. Varsa yoksa Beşiktaş nasıl oynamalı, Fenerbahçe daha kimleri transfer etmeli, Galatasaray Fatih hoca ile mi devam etmeli, Trabzonspor yıllar sonra şampiyonluk olabilir mi? gibisinden binlerce kez konuşulmuş konuların sanki çok yeni ve ilginç şeylermiş gibi gündeme getirilmeleri.''

Gerçi vatandaşın onlara da pek aldırış etmediği programların reytinglerinden belli ama arkadaşlarımızın yılmadan, yorulmadan bu ıvırzıvırları gündeme getirebilmeleri dehşet verici bir durum.'' ifadesini kullanan Çakır, sözlerine şöyle devam etti:

''Çünkü futbolumuzla ilgili sorun ve sıkıntılar bizi yere sermiş durumda. Önümüzdeki sezondan itibaren şampiyonumuzun ön eleme oynamak zorunluluğundan tutun da daha bir yığın azap verici durum bizi bekliyor. Yorumcularımızsa sanki böyle bir durum yokmuş gibi lale bahçelerinde dolaşıyor. Her şeyin bu kadar hızlı değiştiği bir dünyada, hiç değişmeden varlığını sürdürebilmenin hatta önemli adam gibi görülmenin nasıl bir durum olduğunu kavramakta da epeyce zorlandığımı söyleyebilirim. Futbol federasyonumuz hiçbir soruna çözüm bulabilecek durumda değil. Nitekim bundan dolayı 4 büyük kulüp başkanı bir araya gelip sezon başlamadan önemli bir çıkış yaptı. Ancak isteklerinin yerine getirilmesi konusunda henüz hiçbir adım atılmadı. Bundan sonra da atılabileceği kuşkulu. Zaten batık durumdaki kulüplerin en büyük gelir kaynağı olan kaynak kurumaya yakın bir durumda. Yayıncı kuruluş ihale bedelinin neredeyse yarısına düşürdüğü paraları ödeme konusunda bile sorunlar yaşıyor.''

- Bir yığın sorunu TFF sadece seyrediyor

Ahmet Çakır, bir yığın sorunu TFF'nin sadece seyrettiğini bildirdi.

'Bırakın bu sorunların çözümünü, yeni sezona bir futbol adamının adının verilmesi gibisinden konuşmaya bile değmeyecek kadar basit bir iş bile yapılamıyor.'' diyen Çakır, şunları kaydetti:

'Yabancı futbolcu sorunundan tutun da öz kaynak düzenlerinin geliştirilmesine kadar bir yığın sorunla ilgili olarak sadece konuşuluyor, hemen hiçbir şey yapılmıyor. Kulüplerin korkunç denilebilecek kadar kötü yönetilmesinin bir nebze önüne geçebilme olasılığı bulunan kulüpler yasası adeta çürümeye terkedilmiş durumda. Tribünlere yüzde 50 seyirci alınabiliyor oluşu, son dönemde ortalığı kasıp kavuran salgın konusunda tek olumlu gelişme ama onun da nereye kadar sürdürülebileceği belirsiz. Budalalıktan başka hiçbirşey olmadığı bilinen hakem tartışmalarının daha ilk haftadan başlaması şaşılacak bir durum değil. Elbette ki bütün sezon boyunca 'bu hakemlerle lig bitmez' klişesini defalarca dinlemek zorunda kalacağız. Önümüzdeki ay içinde gündeme gelecek olan 2022 Dünya Kupası elemelerinde takımımız mutlaka hazır olmayacak. Çünkü başka türlüsünü bugüne kadar hemen hiç görmedik. Teknik direktörümüz ve öteki yetkililer mazeret üretmeyi çözüm bulmaktan daha önde tutuyor. O zaman da bugün bulunduğunuz halde oluyorsunuz. Olsun, siz bana aldırış etmeyin, keyfinize bakın. En büyük bizim takım, başka büyük yok, diye şişinip kabarmayı sürdürün. Ölümlü dünyada böyle şeylere kafa yorarak ne diye kendimizi yoralım.

 

 

Hibya Haber Ajansı

TFF hiçbir soruna çözüm bulabilecek durumda değil
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Shenzhou-17 mürettebatı, dünyaya döndü
Shenzhou-17 mürettebatı, dünyaya döndü
IDF: Savaş uçakları, Lübnan'ın güneyindeki Hizbullah terör örgütüne ait hedefleri vurdu
IDF: Savaş uçakları, Lübnan'ın güneyindeki Hizbullah terör örgütüne ait hedefleri vurdu