Çin, Rusya ve Endonezya ile yerel para birimleriyle ticarete başlıyor

Rus petrol şirketi Gazprom Neft’in Üst Düzey Yöneticisi Aleksandr Dyukov, Rusya ve Çin arasındaki uçak seferlerinde yakıt ücretinin doğrudan Ruble veya RMB ile ödenebileceğini açıkladı.

2341 kez okundu.
Çin, Rusya ve Endonezya ile yerel para birimleriyle ticarete başlıyor

6. Doğu Ekonomik Forumu’na katılan Aleksandr Dyukov, Gazprom Neft’in eylül ayından itibaren yılsonuna kadar iki ülke arasında sefer yapan uçakların yakıt masrafının doğrudan Ruble ve RMB ile hesaplanması konusunda Çinli uçak yakıtı satıcıları ile mutabık kaldığını kaydetti. Gazprom Neft’in Çin’in 34 havalimanında temsilcilik kurduğuna işaret eden Dyukov, yılın ilk yarısında şirketin uçaklarının Çin’de aldığı yakıt miktarının geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 12 oranında arttığını kaydetti.


Öte yandan Çin Halk Bankası ve Endonezya Bankası arasında yerel para birimleriyle takas hakkında işbirliği çerçevesinin resmen hizmete girdiği açıklandı. Çin Halk Bankası tarafından yapılan açıklamada, Çin Halk Bankası ile Endonezya Bankası arasında 30 Eylül 2020’de imzalanan mutabakat uyarınca, bugün itibarıyla iki ülke arasında yerel para birimleriyle takas hakkındaki işbirliği çerçevesinin resmen başlatıldığı duyuruldu.

Uygulamanın Çin’in para birimi RMB ile Endonezya’nın para birimi Rupiah arasında direkt kurun oluşmasına, ikili ekonomik ve ticari faaliyetlerde yerel para birimlerinin kullanımının genişletilmesine ve ikili ticaret ile yatırımın kolaylaştırılmasına yardımcı olacağı kaydedildi.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Çin Rusya ve Endonezya ile yerel para birimleriyle ticarete başlıyor
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Kuzey Kore televizyonu kot pantolonu sansürledi
Kuzey Kore televizyonu kot pantolonu sansürledi