CHP'li Toprak: "İktidar, dış güçler bahanesine sarılmayı bıraksın!"

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

1148 kez okundu.
CHP'li Toprak:

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Toprak açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, Merkez Bankası’nın (MB)Cumhurbaşkanı Erdoğan yönetiminde istikrarsızlık ve kaosun ‘baş aktörü’ haline geldiğini belirterek; “Kendisini ekonomist ilan eden bir şahsın, kerameti kendinden menkul bir iktisat teorisini ispatlama inadı ve hırsı uğruna, ülkenin geleceği yok ediliyor.” dedi.

Erdoğan Toprak, aklı ve bilimi dışlayan iktidarın ülkeyi tek kişinin o günkü ruhsal durumu, şahsi tercihleri ve hevesleriyle yönettiğini, deneme yanılmayla yönünü aradığını öne sürerek şu değerlendirmelerde bulundu:

“ABD Temyiz Mahkemesi Halkbank’ın itirazını reddedip İran yaptırımlarını delmekten yargılanmasına karar vererek, ABD hazinesine milyarlarca dolarlık yaptırım ve para cezası uygulamasının yolunu açtı. Türkiye’nin de kurucusu olduğuUluslararası Mali Eylem Görev Gücü (FATF), yıllardır uyarmasına rağmen kara para aklamaya, kaynağı belirsiz servetlerin legalleştirilmesine, terörün finansmanına karşı mücadelede gerekli adımları atmayan, şeffaf ve yasal düzenlemeleri hayata geçirmeyen bu iktidar yüzünden Türkiye’yi Gri Liste’ye aldı. Bir sonraki aşama Kara Liste! İktidar tüm uyarılarımıza karşı, bu yıl 7’ncisini yürürlüğe koyduğu, süresi 6 ay daha uzatılan Varlık Barışı-Servet Affı yasalarıyla yıllardır kara paracılara, kayıt dışı servetlere göz yumup ülkeyi kara para cennetine çevirdi. Yargının eli kolu bağlanıp yolsuzluk ve rüşvetin üzeri örtüldü. 

İktidar, ülkenin mali itibarına, yatırım ve sermaye güvenliğine ağır hasar veren bu uygulamalarıyla, kara para ve narko devletlerin yer aldığı Gri Liste’ye Türkiye’nin alınmasının kapısını kendisi açtı. Geçen yılsonunda FATF’ın uyarılarına uyum için apar topar getirdikleri yasayla göz boyamaya çalışırken, aksine derneklere, STK’lara yargı kararı olmaksızın el koyma, kayyum atama düzenlemelerini geçirdiler. Kimse bu aldatmacayı yutmadı ve geçen yıl gelecek Gri Liste bu yıl geldi. 

İktidar yine her şeyi dış güçlerin oyunu olarak sunma yalanına sarılıyor. MB’nin faiz indirimi kararının Saray’ın emriyle alındığını Mısır’daki sağır sultan bile biliyor.  MB Başkanını Saray’a çağırıp talimatı veren, gece yarısı kararnamesiyle Başkan Yardımcılarını ve Para Politikası Kurulu (PPK) üyelerini görevden alıp yaptığı atamalarla PPK’yı emre amade şekilde dizayn edenCumhurbaşkanı, ekonomi, döviz, faiz kaosunun tek sorumlusudur. Asli görevi fiyat istikrarını sağlamak, TL’nin değerini, itibarını korumak olan Merkez Bankası, Cumhurbaşkanı sayesindeenflasyon ve fiyat istikrarsızlığının, TL’nin değer ve itibar kaybının baş aktörü konumundadır.

Tüm anket ve kamuoyu araştırmalarında siyasi ve toplumsal desteğini hızla kaybeden Cumhurbaşkanı Erdoğanmanipülasyondan bıktığını, artık anketlere inanmadığını söylüyor. Tavsiyem, emrindeki TÜİK’in her ay yaptığı Tüketici Güven Endeksi (TÜGE) Anketi’nin Ekim ayı sonuçlarına bakması. Hane halklarının iktidara, ekonomi yönetimine güveni, 2008-2009 finansal krizi ve 2009 Şubat’ından bu yana 152 ay ve 12,5 yılın en düşük değerinde, 76,8 puanla dipte! Ankette mevcut ekonomik durum ve gelecek 12 ayda hanenin maddi durum beklentisi en sert düşüşü gösterirken, TÜİK’e göre halk, haneler, aileler iktidarın ne bugün ne gelecek 12 ayda sorunları çözemeyeceğini, ülke ekonomisini ayağa kaldıramayacağını, her şeyin daha kötüye gideceğini öngörüyor, düşünüyor. İktidar gölgesindeki TOBB bile ekonomideki kaos ve belirsizlikten tedirgin olduğunu açıklamak zorunda kaldı. İktidarın ülke ve millet için yapacağı en hayırlı iş;artık ülkeyi yönetemediğini, sorunları çözmeyi beceremediğini, akıl ve bilime inanmadığını itiraf edip, iktidarını sandıkta halk iradesiyle tecelli edecek, halkın umudu olacak yeni bir iktidara demokratik şekilde devretmektir!”

 

 

Hibya Haber Ajansı

Toprak: "İktidar dış güçler bahanesine sarılmayı bıraksın!"
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi