Dünyaca ünlü şefler Metro Türkiye sponsorluğunda bir kez daha Türkiye’ye geliyor

Gastronomi meraklılarının heyecanla beklediği 6. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı, bu yıl “Tasarım” teması ile Michelin yıldızlı dünyaca ünlü şefleri ve yeme içme tutkunlarını bir araya getirmeye hazırlanıyor.

196 kez okundu.
Dünyaca ünlü şefler Metro Türkiye sponsorluğunda bir kez daha Türkiye’ye geliyor

Gastronomi meraklılarının heyecanla beklediği 6. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı, bu yıl “Tasarım” teması ile Michelin yıldızlı dünyaca ünlü şefleri ve yeme içme tutkunlarını bir araya getirmeye hazırlanıyor. Türk mutfağına sahip çıkmak, Türk mutfak kültürünün gerçek potansiyelini ortaya çıkarmak ve Türk şeflerinin gelişimine katkıda bulunarak dünyada hak ettikleri yere gelmelerini sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdüren Metro Türkiye, ilk yıllarından bu yana desteklediği konferansın bu yıl 6. kez ana sponsorluğunu üstleniyor.

Dünyaca ünlü şeflerin çalışma atölyeleriyle ve özel sunumlarıyla sahne alacağı 6.Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı, 7 Kasım Pazar günü İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde Metro Türkiye’nin ana sponsorluğunda gerçekleşecek. Sözen Organizasyon tarafından düzenlenen ve sektörün ileri gelenlerini ve gastronomi tutkunlarını ağırlamaya hazırlanan Gastromasa, bu yıl “Tasarım” temasıyla konuklarına benzersiz bir deneyim yaşatacak. Sanatın lezzetle buluştuğu bu özel tema, dünyaca ünlü şeflerin ellerinde birer sanat eserine, sunumlarında ise ilham verici hikâyelere dönüşecek. Türkiye’nin dünyadaki gastronomi yüzü olan ve alanında dünyanın 4’üncü büyük konferansı olma özelliği taşıyan Gastromasa yine adından söz ettirecek. 

Konferansa katılacak dünyaca ünlü şefler arasında başta ABD, İspanya ve Almanya’dan Mugaritz Restaurant, Bachour Bakery, DiverXO, Restaurant La Vie Osnabrück, Disfrutar Restaurant gibi ünlü restoranların ödüllü şeflerinin yanı sıra The Best Chef Awards tarafından Yılın Şefi seçilen Dabiz Munoz da yer alıyor. İnovatif fikirleriyle dünya gastronomisinde fark yaratan katılımcı 21 başarılı şef, 6.Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı kapsamında etkileyici tekniklerini gösterecek; canlı workshop’lar ve tadım etkinlikleri gerçekleştirecek.

Mutfak kültürümüz dünyaca ünlü şeflere tanıtılacak 

Metro Türkiye CEO’su Sinem Türüng, yaptığı konuşmada Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı’nın da tıpkı Metro Türkiye bünyesinde faaliyet gösteren Gastronometro platformunda olduğu gibi katılımcıları Türk mutfağı ile buluşturduğuna, Türk şefler ile yabancı şefleri bir araya getirdiğine dikkat çekerek ilk yıllarından bu yana konferansa ana sponsor olarak desteklediklerini söyleyen Türüng, “Metro Türkiye olarak amacımız, Türk mutfağına sahip çıkmak, Türk mutfak kültürünün gerçek potansiyelini ortaya çıkarmak ve Türk şeflerinin gelişimine katkıda bulunarak dünyada hak ettikleri yere gelmelerini sağlamak. Bu amacımız doğrultusunda yaptığımız çalışmalarda şeflerle iş birlikleri yapmaya, onları bilgi ve deneyimlerini paylaşabilecekleri platformlarda bir araya getirmeye önem veriyoruz. Bu nedenle yerli ve yabancı birçok şefi ağırlama ve mutfak kültürümüzü tanıtma fırsatı bulduğumuz Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı’na da ilk yıllarından bu yana destek veriyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Michelin yıldızlı şefleri Türkiye’de ağırlayan bu özel konferansın gastronomi dünyasını bir araya getirecek olmasının heyecanını şimdiden yaşıyoruz.” dedi.


Hibya Haber Ajansı

Dünyaca ünlü şefler Metro Türkiye sponsorluğunda bir kez daha Türkiye’ye geliyor
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi